Manisa’da gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için “Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık Bonzai’den Uzak Dur” kampanyasını başlatan Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi eğitimlerine aralıksız devam ediyor. Kampanya kapsamında ilk olarak öğrencilere eğitim verilirken, eğitime veliler de dahil edildi.

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Ümit Atman tarafından, Fen Lisesi öğrenci velilerine, Polinas Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda eğitim verildi.

Uzm. Dr. Ümit Atman, kampanyanın 15 Eylül tarihinde başladığını, kampanyayı İl Halk Sağlığı Müdürlüğünü temsilen Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi’nin yürüttüğünü kaydederek, eğitimleri kendisinin verdiğini söyledi. Yunusemre Kaymakamlığı, Yunusemre Belediyesi, ilçe emniyet müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün projeye destek verdiğinin altını çizen Uzm. Dr. Ümit Atman, “Proje kapsamında Yunusemre ilçesi sınırları içinde eğitim gören bütün öğrencilere eğitim veriyoruz. Yani bütün gençlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Amacımız gençliğimize sahip çıkarak, onları bu kötü alışkanlığın eline düşmeden korumak ve kurtarmaktır. En önemlisi önleyici çalışmalar yapmaktır. Kişi uyuşturucu ile tanıştıktan sonra tedavi etmenin daha masraflı, daha yorucu, daha çaba gerektiren eylemler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı gençlerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla yola çıktı” dedi.

Bu yola çıkarken gençleri de yanlarına aldıklarını dile getiren Uzm. Dr. Ümit Atman, öncü olarak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileriyle birlikte hareket ettiklerini ifade ederek, “Yaklaşık 150 kişilik gönüllü bir öğrenci grubumuz var. Bu öğrencilerimizle birlikte stantlarda, değişik yerlerde eğitim süresi boyunca bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gerekirse bu çalışmalarımızı gelecek yıllarda da devam ettireceğiz. Bu çalışmayla Yunusemre ilçemizin, Manisa’daki diğer ilçelere, hatta Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Uyuşturucu sorununun sadece Türkiye’nin değil, bütün Avrupa’nın, hatta bütün dünyanın sorunu olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Ümit Atman, sözlerini şöyle tamamladı: “Günümüzde en kolay ulaşılabilen sentetik uyuşturuculardır. Halk arasında bunlara bonzai deniyor. Fiyatlarının ucuz olması nedeniyle çok kolay ulaşılabiliyor. Bundan dolayı hedef kitlemize anne ve babaları da aldık. Ulaşabildiğimiz bütün anne babalarla işbirliği yaparak, yol alacağız. Bir anne olarak uyuşturucuyla nasıl mücadele edebiliriz, velilerimizle onu tartışacağız. Erişkinler olarak ne yapmalıyız, ne yapmamalıyız. Bunları masaya yatıracağız. Son olarak gençliğine ve geleceğine sahip çık bonzai’den, her türlü uyuşturucudan uzak dur diyoruz.”