Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa’da ilk kez büyük çapta göl ve baraj göllerine su ürünleri kontrol teknesi tahsis etmeye başladıklarını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelinde iç sularda görev yapan 21 teknik personele hizmet içi eğitim düzenledi. 2 gün süresince Elginkan Vakfı’nın desteğiyle düzenlenen ve toplam 16 saat süren eğitimde, suda boğulmalara karşı önlemler, basit yaralanmalarda tedavi teknikleri, suda emniyet ve can kurtarma araçlarını kullanma, hava tahmini ve meteoroloji bilgisi, iş güvenliği, deniz motoru ve temel gemicilik bilgisi ile su ürünleri kontrol teknesi kullanımı konuları işlendi. Eğitimlere katılan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, “İl Müdürlüğümüz ve Elginkan Vakfı ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz bu eğitimler ile iç sularımızda görev yapan teknik personellerimizin daha da bilinçlendiklerini düşünüyorum. İlk kez Manisa’da her baraj gölüne bir su ürünleri kontrol teknesi tahsisi uygulamaya başlandı. İlimiz sınırları içerisinde bulunan 4 adet büyük çapta göl ve baraj göllerinde yaşanan sıkıntıları en aza indirgemek amacıyla, Müdürlüğümüzce yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, olası problemlere karşı müdahale hızlı bir şekilde sağlanmış olacaktır.” dedi.

Uygulamanın amacına da değinen Çebi, konuşmasına şöyle devam etti:“İlimiz sınırları içinde bulunan ve ticari olarak kiraya verilen dört adet göl ve baraj gölünde su ürünleri av stoklarını fazlalaştırmak, baraj gölleri etrafında yaşayan su ürünleri kooperatifi üyelerinin gelir düzeyini arttırmak, ucuz ve kaliteli protein kaynağı olan balığın sofralarımızda daha fazla tüketilmesi sağlamak ve yerinde istihdam politikalarını teşvik etmek için iç sularımızda her türlü çalışmayı yapmaya çalışıyoruz. İlimizde bu imkanların oluşmasında fayda sağlayacak olan teknik personellerimize çok iş düşmektedir. Umuyorum ki almış oldukları bu eğitimler sayesinde daha da başarılı olacaklarıdır. Başta Elginkan Vakfı olmak üzere bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür eder, eğitime katılan personellerimizin başarılarının devamını dilerim.”