Manisa Bakkallar Odası Olağan Genel Kurulunda 16 yıllık mevcut başkan Mehmet Ünlübaş 217 oyda kalırken, 221 oy alan Saffet Taşkıncan odanın yeni başkanı oldu.

1030 delegeye sahip Manisa Bakkallar Odası Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sosyal Tesisleri’nde yapılan genel kurulda Divan başkanlığına Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter seçildi. Yarışan 4 adayın da muhtar olması dikkat çekti. Kongrede 2002 yılından beri oda başkanlığını yapan Topçu Asım Mahalle Muhtarı Mehmet Ünlübaş, Peker Mahalle Muhtarı Saffet Taşkıncan, Uncubozköy Mahalle Muhtarı Halil Oğulganmış ve Adakale Mahalle Muhtarı Ali Dinç’in listeleri yarıştı. Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması sonrasında ilk oylamada 33 ret oyuna karşılık 24 kabul oyu çıkınca yönetim kurulu faaliyet raporu ibra edilmedi. Yapılan itirazlar üzerine tekrar oylama yapılırken, bakanlık temsilcisi kalabalığın arasına girerek tek tek el kaldıranları saydı. Bu kez 40 kabul oyuna karşılık 32 ret oyu çıkarak yönetim kurulu ibra edilmiş oldu. Seçim öncesi kongrede konuşan MESOB Başkanı Hasan Geriter, bakkal esnaflarını zor durumda bırakan market zincirleriyle ilgili olarak sevindirici gelişmelerin yaşanacağını müjdeleyerek, "Sıfır kaldırım işgalinden esnaflar olarak şikayetçiyiz. Ama dün yapılan uygulanan sisteme de karşıyız. Kusura bakmayın şehrin ana caddesinde kaldırımlar 5 metre, 50 santim bir kadının, bir çocuğun bir ailenin geçebileceği yer yok. Buna da gönlümüz razı değil. O zaman bu işin orta noktası bulunarak bir çeki düzen verilmeli. Bizi yakıp yıkan Türkiye’deki 427 tane alışveriş merkezi dediğimiz AVM’lerin ötesinde adını unuttuğum şehrin içindeki zincir marketler benim bakkal esnafımı yakan onlar. Onlarla ilgili odalarımız, federasyon son raddeye kadar mücadelesine devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bütün bakkal esnafımıza büyük bir sevindirici haberi de verilecek. Dünyada Avupa’da bu market zincirleri nasıl uygulanıyorsa benim ülkemde de o uygulansın. Bir standart gelsin" dedi.

Kongre sonucu 2014’te yapılan seçimi az bir farkla kaybeden Saffet Taşkıncan, 221 oyla odanın yeni başkanı olurken, 16 yıldır başkanlık yapan Mehmet Ünlübaş ise 217 oyda kaldı. Halil Oğulganmış 54 oy, Ali Dinç ise 19 oy aldı.