Yeni Yüksektepe Kültür Derneği-Aktiffelsefe 20 Kasım Dünya Filozoflar Günü dolayısıyla “Filozoflar Geçidi” sergisi düzenledi. Bu yıl 25. Yılını kutlayan derneğin düzenlediği “Filozoflar Geçidi” serginin Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ali Önal, Dernek üyeleri ve Manisalıların katılımıyla Magnesia AVM de açılışı yapıldı.

Açılışın ardından konuşma yapan Emel Tokuyan “ Dünya Felsefe Günü’nde, Manisa’mızda değerli filozoflarımızın sergisini halkımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Hepimiz barış, huzur ve adalet istiyoruz. Bu ancak her birimizdeki en değerli aracımızı kullanmakla mümkün. Bize bu yolu gösteren filozoflara kulak verirsek unutmaya başladığımız değerlere yeniden sahip çıkabilir ve yaşamı birlikte güzelleştirebiliriz. Herkesi klasik felsefi eserleri okumaya, düşünmeye ve sorgulamaya davet ediyorum” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal’da düşünen insanlardan ve düşünceden korkulmaması gerektiği mesajını verdi.Açılışın ardından dernek üyeleri Sokrates’in bir anısını canlandırdı: Bir gün bir öğrenci ısrarla Sokrates’e bilge olmak istediğini söyler. Sokrates öğrencinin kafasını suya sokar ve uzun süre tutar. Kafasını nefes alma ihtiyacı ile büyük güçle sudan çıkaran öğrenciye şöyle der: Eğer bilgeliği almak istediğin bu nefes kadar istiyorsan peşimden gel! Neyzen Ali Atıcı’nın mest eden ezgisi eşliğinde genç semazen İrfan büyük bir huşu içinde sema yaptı. Sergiyi gezen katılımcılar filozoflarla tanıştı. Dağıtılan bilgelik sözlerini merakla okudular. Ziyaret etmek isteyenler için sergi 23 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak.