MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’nın doğasının atık su kirliliğinden zarar görmesini önlemek amacıyla tesislerde arıtılan atık su değerlerinin SAİS ile anlık olarak takibini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, Salihli ve Turgutlu atık su arıtma tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bünyesindeki atık su arıtma tesislerindeki arıtım süreç ve faaliyetlerini teknolojik imkanlarla yakından takip ediyor. MASKİ, Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) adı verilen sistem sayesinde, günlük arıtma kapasitesi 10 bin metreküp ve üzeri olan tesislerde işlenen atık su değerleri internet üzerinden denetleniyor. Salihli, Akhisar, Soma ve Turgutlu atık su arıtma tesislerinde bulunan sistem odalarında bu verilerin düzenli şekilde izlenmesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının veri tabanına doğrudan aktarımı sağlanıyor.

Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, Salihli ve Turgutlu atık su arıtma tesislerini ziyaret ederek SAİS ile ilgili incelemelerde bulundu. Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaretinde Daire Başkanı Çevik’e, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü Kemal İskifoğlu ile MASKİ ilçe Şefi Melikşah Erzik de eşlik etti. Çevik, “Evsel nitelikli atıksuların Manisamızın eşsiz doğasına zarar vermesini önlemek için yoğun tempoda çalışıyoruz. Bu atık suların sağlıklı biçimde arıtımı ve doğaya geri salınımı başlı başına bir süreci ifade ediyor. Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı olarak da bu süreci yakından takip ediyoruz. SAİS dediğimiz sistemle de bizim ve ilgili bakanlığın bu verilerin kontrol ve denetimini daha verimli hale getiriyoruz. Gediz ve Bakırçay nehirlerimizin temizlenmesi adına çalışmalarımız hızla devam edecek” dedi.