MASKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik ve Bilgi İşlem Dairesi Koordinatörü Gökhan Kiriş, atıksu arıtma tesislerini ziyaret ederek SCADA sistemiyle ilgili teknik incelemelerde bulundu.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, evsel nitelikli atıksu arıtma tesislerini gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılabilmek adına büyük bir hassasiyet ile işletmeye devam ediyor. Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik ve Bilgi İşlem Dairesi Koordinatörü Gökhan Kiriş, tesislerdeki atıksu miktarına ve kirliliğine yönelik otomatik olarak gerçek zamanlı ölçüm yapabilmek amacıyla SCADA sistemini hayata geçirmek için Saruhanlı, Akhisar, Kırkağaç ve Soma Atıksu Arıtma Tesislerinde teknik incelemelerde bulundu. Sistem sayesinde atıksu sistemi merkezden kontrol edilecek.

“Teknolojik sistemler sayesinde tasarruf sağlıyoruz”

MASKİ Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Koordinatörü Gökhan Kiriş, “Genel Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan tüm tesislerimiz için son sistem teknolojik enstrümanlar kullanıyoruz. Atıksu arıtma tesislerimizde uygulayacağımız sistemler sayesinde tesislerimizin işletme bilgileri, kamera görüntüleri ve haberleşme ücretlerinden tasarruf sağlayacağız” dedi.

“Daha temiz bir Gediz ve Bakırçay için çalışıyoruz”

Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik ise, “Daha temiz bir Gediz ve Bakırçay için il genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendi bünyemizde işlettiğimiz tesislerimizde güncel teknolojik sistemleri Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız tarafından tüm tesislerimiz için hazırlanacak SCADA sistemi sayesinde yakından takip edebileceğiz. Bu sistem ile tesislerimizdeki olası sorunlara zamanında müdahale, elektrik tasarrufu ve personelin doğru zamanda doğru yerde kullanılmasını hedefliyoruz. Böylelikle hem iş gücünden hem de zamandan tasarruf etmiş oluyoruz” dedi.