MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre’nin Spil Mahallesi’nde yürüttüğü dere temizlik çalışmasını tamamlayarak, vatandaşları taşkın tehlikesinden kurtarırken, 8 milyonluk yatırımla Alaşehir’in Yeşilyurt Mahallesi’nde başlattığı 32 kilometrelik kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının da yüzde 50’sini tamamladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde sürdürdüğü dere temizlik çalışmaları ve altyapı yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

MASKİ 30 senedir yapılmayan hizmeti yaptı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre’nin Spil Mahallesi’nde yürüttüğü dere temizlik çalışmasını tamamlayarak, vatandaşları taşkın tehlikesinden kurtardı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde sürdürdüğü dere temizlikleri ile taşkın riskinin yanı sıra, dere kirliliğinin beraberinde getirdiği sıkıntıları da ortadan kaldırmaya devam ediyor. MASKİ bu amaçla çalışma yürüttüğü Yunusemre ilçesinde yer alan Spil Mahallesi’ndeki dere temizlik işini de noktaladı. Mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından derede bin 100 metrelik temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Spil Mahallesi sakinlerinden Cemal Avcı, “Aşırı yağmur yağdığında Çaybaşı Deresi sürekli taşma yapıyordu. Bizim de burada tarım arazilerimiz var. Buğdaylarımız sular altında kalıyordu. Çok büyük sıkıntılar çektik. MASKİ 30 senedir yapılmayan hizmeti yaptı. Önce deremizi ıslah etti, sonra da temizliğini yaptı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yeşilyurt’ta 32 kilometrelik altyapı yarılandı

MASKİ Genel Müdürlüğü, 8 milyonluk yatırımla Alaşehir’in Yeşilyurt Mahallesi’nde başlattığı 32 kilometrelik kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının yüzde 50’sini tamamladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesinde yıllardır altyapı sorunlarına çözüm bekleyen beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde de altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde yıllardır yaşanan kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için çalışıyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 8 milyon TL yatırım ile mahallede 32 kilometrelik kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının yüzde 50’ si tamamlandı. Mahalle’de en son 45 yıl önce döşenen kanalizasyon hattı nedeniyle uzun süre sorun yaşayan mahalleli, MASKİ’nin yatırımları sayesinde daha sağlıklı bir altyapıya kavuşturularak rahat bir nefes alacak.

Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Hüseyin Bilgi, “Yıllardır alt yapı sorunu ile yaşadık. Bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Son yıllarda sorunlarımız iyice gün yüzüne çıkarak çekilmez hale geldi. Kanalizasyon suları bütün mahallemize, evlerimize, bahçelerime kadar taşıyordu. Alt yapı çalışmalarını başlatan MASKİ, şu an işin yarısını bitirerek halen devam ediyor. Mahallemize büyük yatırımlar yapılıyor. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Bu hizmetleri bizlere sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a çok teşekkür ederiz” dedi.