MASKİ Genel Müdürlüğü, kurduğu Çevre Yönetim Birimi ile 14 atıksu arıtma tesisinin çevreyle ilgili tüm faaliyetlerini kendi bünyesinde topladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa’nın geleceği için çevreci adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı bünyesinde atıksu faaliyetlerinin denetleneceği bir Çevre Yönetim Birimi kurdu. MASKİ tarafından işletilen il genelindeki 14 adet atıksu arıtma tesisinin çevre mevzuatı kapsamındaki tüm çalışmalarının yürütüleceği birimde, arıtma işlemine ilişkin tüm verilerin daha düzenli takibi ve kontrolü sağlanacak.

MASKİ Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, “Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği gereğince; MASKİ Genel Müdürlüğümüzce işletilen tüm atıksu arıtma tesislerimiz için bu birimi oluşturmak ya da danışmanlık hizmeti satın almak durumundaydık. Biz de daire başkanlığımız bünyesinde bu birimi kurmak için gerekli yeterliğe sahip olduğumuz için hizmet satın alma yolunu tercih etmedik. Böylelikle hem kurum bütçesi önemli oranda korunmuş; hem de tüm bu çalışmaların takibi, raporlanması, bu raporların Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunulması doğrudan tarafımızca sağlanmış oldu. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, Manisa’nın geleceğine yatırım yaparken attığımız her adımda doğamızın ve çevremizin korunmasına maksimum düzeyde hassasiyet gösteriyoruz” dedi.