Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısına katılan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, “Ben ihracatçılarımızı cari açık savaşçıları olarak nitelendiriyorum. Türkiye’nin cari açığını kapatmak için ülkeden ülkeye koşarak ihracatımızı artırmaya gayret ediyorlar” dedi.

MÜSİAD Manisa Şubesi tarafından dernek binasında düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısına AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Muzaffer Yurttaş da katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, “Bizler bir işadamı derneğimiz. Öncelikli amacımız ticareti geliştirmek, şehrimizdeki sektörlerin gelişmesine öncülük etmek ve böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlamak. Bunun yanında MÜSİAD önemli bir sivil toplum kuruluşu. Kamu yararına çalışan bir dernek. Bundan dolayı da şehrimizin büyümesi gelişmesiyle ilgili. Manisa’mız Büyükşehir oldu. bu bizim için önemli bir mesele. Bundan sonraki süreçlerde şehrin büyümesi ve gelişmesiyle birlikte alakalı konularda biz istişareyi, ortak aklı buluşturmayı önemsiyoruz. Bu bağlamda çeşitli vesilelerle belli aralıklarla sayın valimizi, sayın vekillerimizi, belediye başkanlarımızı şubemizdeki bu tip organizasyonlara davet ederek, toplantılar yapıyoruz. Buradaki amacımız, üyelerimizin şehirle ilgili görüşleri varsa bunları yetkili ağızlara kişilere ulaştırmak veya sayın vekillerimizin belediye başkanlarımızın yetkili kişilerin şehirle ilgili görüşleri, düşüncelerini paylaşma imkanı sağlamış oluyoruz. Toplantılarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Toplantımıza katıldıkları için kıymetli vekillerimiz hem Hüseyin Tanrıverdi’ye hem de Muzaffer Yurttaş’a teşekkür ediyorum. Bu toplantılaırmızın her birine bir üyemiz sponsor oluyor. bu toplantımıza da Abdulcabbar Kara bey sponsor oldu ona da teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise, “Manisa’mız ihracatta 7’nci sırada yer alan önemli bir ilimiz. Ben ihracatçılarımızı cari açık savaşçıları olarak nitelendiriyorum. Türkiye’nin cari açığını kapatmak için ülkeden ülkeye koşarak ihracatımızı artırmaya gayret ediyorlar. 150 milyar doları aşan bir ihracatla inşallah 2023 yılındaki hedefimiz 500 milyar dolarlık bir hacme kavuşturmak için yolumuza devam ediyoruz. Bu manada işadamlarımıza büyük görevler düşüyor. AK Parti’den önceki dönemlerde başbakanlar yurtdışına giderlerken yanlarında 5-10 milletvekili ve bir iki bakan alarak giderlerdi. Şimdi başbakanlarımız yurtdışına gittiklerinde bakan ve milletvekillerinin yanı sıra 250-300 işadamı da beraberinde götürüyorlar. Etrafımızdaki yangın, savaş çemberi ve pek çok engellemelere rağmen yurtdışına ihracatlarımız devam ediyor. bir ülkenin kapıları eğer ihracata kapalıysa işadamlarımız başka bir ülkeye ihracat yapmak için hemen o yolları arıyorlar. Tabiî ki ülkemizin büyümesi bu 500 milyar dolarlık ihracat hacmini yakalamak, 10 büyük ekonomiden biri olmak dirayetli siyasetçilerin yanında idarecilerin yanında, çalışkan, gayretli ülkeden ülkeye koşan, durmayan işadamları ile mümkündür. Ben bu gayretlerinden dolayı bütün işadamlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Manisa’mız ihracattaki 7’nci sırasından ilk 3’te ilk 5’te yer alabilmek için gayret sarf edecektir. Bizlerde siyasetçiler olarak onların önünü açacağız” şeklinde konuştu.

Hem ülke hem de Manisa’nın gelişip kalkınması için böylesine fikir alışverişlerinde bulunulmasının önemine değinerek konuşmasına başlayan AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise, “Manisa bildiğiniz gibi bir tarım kentidir. Aynı zamanda da bir sanayi kentidir. Dolayısıyla MÜSİAD’a burada büyük bir görev düşüyor. MÜSİAD’ın Manisa’nın sanayide ileriye gitmesi, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlaması yönünde önemli çalışmaları gerektirmektedir. Bu anlamda değerli başkanımız Abdullah Bey ve arkadaşları kurulduğu günden bugüne Manisa’nın bir envanterini çıkardı bunu biliyorum. Manisa’da hali hazır durum nedir, olması gereken durum ne olmalıdır şeklinde çalışmalarını ortaya koydular. Bu çalışmalarını yaparken bizlerle de paylaştılar. Bu anlamda bütün hedefimiz Manisa’yı ülkemiz illeri arasında sanayi olarak sayılı iller arasına sokmak aynı zamanda dünya ülkeleri arasında bu anlamda ilimizin sanayi yatırımlarını çekebilmesini temin etmek. Çok şükür ilimiz önemli ölçüde sanayi yatırımlarına sahip. İşadamlarımız geleceği gördüler. Sadece Manisa’daki değil, Manisa dışındaki vatandaşlarımız, işadamlarımız da Manisa’yı tercih ettiler. Kimi dünya ülkeleri ve uluslar arası kuruluşlar da Manisa’yı yatırım yapılması gereken önemli bir il olarak tanımladılar. Bu ilimizin tanınmasına önemli bir katkı sağladı. Özellikle organize sanayi bölgesine baktığınız zaman doğrusu orada yabancı firmaların hemşehrimiz olması bu anlamda bizi gururlandırmaktadır. Daha geçtiğimiz hafta bir yabancı firma benden ‘Oraya gelsek yer bulabilir miyiz? Şu kadar bir metrekarelik kapalı alan temin edebilir miyiz? Gibi bilgilerini de gönderdim. Ben hemen ilgili arkadaşlara havale ettim. Bu çerçevede araştırmalarımı da sürdürüyorum. Neyi konuşuyoruz? Manisa’nın gelişimini konuşuyoruz. Gelecek nesillerimizin Manisa’da refah düzeyleri artmış bir şekilde hem ekonomik hem sosyal olarak artmış bir şekilde yaşamını temin etmek için konuşuyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız, işbirliğimiz devam edecek ve Manisa’mız hak ettiği yere gelecektir” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından işadamları ve milletvekilleri karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.