Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Manisa Şubesi’ni ziyaret etti. Engelli çocuklarla bir araya gelen MAGİD, Kurucu Müdür Hüseyin Okumuş’a, şubenin bir takım ihtiyaçlarını karşılayacaklarının sözünü verdi.

Engelli çocuklarla bir araya gelen dernek üyeleri, ZİÇEV Manisa Şubesi Kurucu Müdürü Hüseyin Okumuş’tan bilgi aldı. Gerçekleşen Ziyarette Eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı ve ZİÇEV Manisa Şubesi Müdürü Nilbert Koçman’da hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurucu Müdür Hüseyin Okumuş, ZİÇEV’in 1982 yılından beri Türkiye’de zihinsel engelli çocukları eğitim ve gelecek güvencelerini sağlamak üzere kurulduğunu belirtti. Vakfın Türkiye’nin çeşitli illerinde 15 şubesi olduğuna dikkat çeken Okumuş, Manisa Şubesi’nde zihinsel, otizmli ve bedensel engelli olmak üzere 80 öğrenciye hizmet verdiklerini söyledi.

MAGİD Başkanı Osman Yıldırım ise, “Böyle bir günde engelli öğrencilerimizi yalnız bırakmak istemedik. Öğrencilerimiz rahat bir ortamda eğitimlerini sürdürebilmeleri için dernek olarak elimizden geleni yapmak istiyoruz” dedi.

Eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı da, “Burada iş sadece eğitimle bitmiyor. Bu konuda toplumun gelişmişlik düzeyinin de artması lazım. Engelli vatandaşlarımıza toplumda acıyarak bakma halleri, özellikle bizleri çok incitiyor. Bu Allah’ın takdiri. Bizlerde engelli olabiliriz. İnşallah toplum geliştikçe, bu konudaki bilinç düzeyinin de artacağına inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurumu gezen dernek üyeleri çocuklarla bir araya geldi. Dernek Başkanı Osman Yıldırım ve yönetimi kurumdaki eksiklikleri karşılayacaklarına yönelik Okumuş’a söz verdi.