Yunusemre Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Bonzai ile mücadele kapsamında birlikte yürüttüğü seminerlerde bin 107 öğrenci uyuşturucu maddelerden uzak durmak adına bağımsızlık yemini etti. Velilerinde dahil edildiği eğitim seminerlerinde öğrencilere broşürler dağıtılarak, Bonzai hakkında bilgi verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yunusemre Belediyesi’nin gençleri Bonzai’den uzak tutmak amacıyla “Genliği’ne ve Geleceğine Sahip Çık Bonzai’den Uzak Dur” adı altında başlattığı kampanya ile gençlere eğitimler veriliyor.

Manisa’nın Yunusemre ilçesini kapsayan ve 15 Eylül’de başlatılan kampanyaya Yunusemre Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor. Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ümit Atman tarından verilen eğitimlerde öğrencilere sentetik uyuşturucu maddelerin zararları anlatılıyor.

15 Eylül tarihinde başlayan kampanyaya Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiğini belirten Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ümit Atman, “Proje kapsamında Yunusemre ilçesindeki okullarda eğitim gören bütün lise öğrencilerine sentetik uyuşturucular zararları hakkında eğitim seminerleri düzenliyoruz. Özellikle günümüzün vebası olarak gördüğümüz ve gençlerimizin kapsının önünde bekleyen tehlike diye adlandırdığız Bonzai ile ilgili eğitimlerimiz devam ediyor. Bugün itibariyle eğitim verdiğimiz öğrenci sayımız bin 269 öğrencidir. Eğitimlerimizde öğrencilerimizden her türlü uyuşturucu maddeden uzak duracaklarına dahil sembolik olarak imzalarını alıyoruz. Bu imzalara bağımsızlık yemini diyoruz. İmza sayımız da bin 107 oldu. İmza atarak her türlü bağımlılık yapan maddeden uzak duracaklarının sözünü vermiş oluyorlar. Yolculuğumuzun başından beri Yunusemre Belediyesi hep yanımızdaydı. En başta broşürlerimiz olmak üzere maddi manevi desteği Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi ve başkan yardımcılarımız verdi. Bu yolculuk Haziran ayına kadar sürecek. Bu yolculukta bizi yalnız bırakmayanlar arasında Yunusemre Kaymakamımız Yüksel Topal da var. Onlar bizim projemizin lokomotifleri. İleride de bir tiyatro gösterimiz olacak” dedi.