Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Yunusemre Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğrencilere yönelik anlayarak hızlı okuma ve fotografik hafıza tekniklerinin öğretilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Uğur Özbek katıldı.

Protokol kapsamında “Manisa’nın Çocukları Başarı Yolcuları” sloganı ile başlatılacak proje ile Yunusemre ilçesinde okuyan öğrencilere anlayarak hızlı okuma ve fotoğrafik hafıza teknikleri öğretilecek.

Verilen eğitim sonrası öğrencilere hızlı okuma tekniklerini kullanarak daha çok kitap okumaları, sınavlarda zamanı yetiştirememe problemini çözmeleri ve dikkat dağınıklığını en aza indirme gibi beceriler kazandırılacak.

ÇOCUKLAR KİTAP OKUSUN

Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, öğrencilere yönelik çeşitli projeler ürettiklerini hatırlatarak, “Manisa’nın çocukları başarı yolcuları sloganlı proje bunlardan biridir. Çocuklarımızın daha çok kitap okumasını teşvik etmek amacıyla harekete geçtik. Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyimiz projeyi geliştirerek öğrencilerimizin daha hızlı kitap okumalarına katkı sunacaklar. Elektronik cihazlarının çocukların ellinden düşmediği bu dönemde çocuklarımıza kitap okutabilmeyi amaçlamak çok anlamlı olacak. Yunusemre Belediyesi olarak projenin başarıya ulaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Çok anlamlı bir protokole imza attıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ise, “Projemiz ‘Manisa’nın çocukları başarı yolcuları’ sloganıyla bütünleşti. Amacımız anlayarak hızlı okuma tekniklerini geliştirip, okumayı sevdirerek daha aktif hale getirmektir. Herkesi okuyan öğrenciler haline dönüştürebilmektir. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Bu konuda Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ediyorum. Bize hem yer olarak hem de yapılacak eğitimlerin giderleri ile ilgili imkanlar sundu. Önce öğretmenlerimize bu eğitimi vereceğiz. Ardından bu öğretmenlerimizin içerinden seçilen öğretmenler daha sıkı bir eğitimden sonra okullarımızda öğrencilere eğitim verecek” diye konuştu.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak ilk projelerini hayata geçirdiklerini belirten Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Uğur Özbek, “Kısa sürede birçok önemli ve anlamlı projeler ürettik. İlk projemizi Yunusemre Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştireceğiz. Büyük bir heyecan içerisindeyiz. İnşallah öğrencilerimize yararlı bir proje olur” ifadelerini kullandı.