Yunusemre ilçesinde kısa bir süre önce açılan Valide Sultan Anaokulu’nun ihtiyaçları Yunusemre Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve iş adamları tarafından karşılandı.

Valide Sultan Anaokulu’nda düzenlenen kahvaltıyla Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ve iş adamları, okul yöneticileri ile bir araya geldi.

Kahvaltının ardından konuşan Okul Müdürü Şule Nur Kulademir okulun ihtiyaçlarını dile getirdi. Kulademir, bu yıl eğitim öğretime başladıklarını ifade ederek, “Okulumuzun 13 öğretmeni var. 201 öğrencimiz var. Okulun resmi açılışı olmadan sizlerin bizleri ziyaret etmenizi istedik. Bazı ihtiyaçlarımızı müdürlerimiz ve velilerimizin desteğiyle gidermeye çalıştık. Okulumuza gelen her türlü katkıyla devlet okullarının daha güzel olduğunu daha verimli ders görebileceklerini ispatlamak istiyoruz. Oyun parkı talebimiz var. Mutfağımızda bulaşık makinesi gerekiyor Merdivenlerimizin korkuluklarını öğrencilere uygun olmasını istiyoruz. Ayrıca okulumuzun bilgisayarları ve projeksiyon makineleri eksik. Yağmur yağdığında okul girişine su basmaması içinde destek bekliyoruz” diye konuştu.

OKULUN EKSİKLERİ PAYLAŞILDI

Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ortalama her gün bir okulu ziyaret ettiklerini belirterek, “Burası da bu sene hizmete açılan güzel bir okul. Okulumuzun ihtiyaçları var. Güzel temiz ve nezih bir ortamda minik öğrenciler eğitim görüyorlar. Biz belediye olarak bu tür kurumların hepsine ayrım yapmadan çevre düzenlemesi, tadilat çalışmaları, eğitim setleri gibi desteğimizi yapıyoruz. İhtiyaçların giderilmesi sadece belediyenin milli eğitim ve kaymakamlığın desteğiyle olmuyor. Mutlaka hayırsever iş adamlarımızın da desteği olacak. En güzel yapılacak hayırlardan bir tanesi öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmak. İş adamlarımız kendi aralarında bu eksikleri paylaşırsa ihtiyaçlar giderilir” dedi.

Ardından Başkan Çerçi ihtiyaç listesini oluşturarak iş adamları Milli Eğitim ve Belediye arasında paylaştırdı. Karşılıklı anlaşmalar sonucu okulun tüm ihtiyaçlarına destek bulundu.

BAŞKANDAN MİNİKLERE EĞİTİM SETİ

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel ve ekibi tarafından eğitim setleri okullara dağıtılıyor. Başkan Çerçi ise okul ziyaretinde minik öğrencilere eğitim seti hediye etti. Minikler ile yakından ilgilenen Çerçi, okulu gezerek öğretmenlerden bilgi aldı.