Manisa’da görme engellilere yönelik bir okul olmadığı için okuma yazma öğrenemeyen ve tek başına ihtiyaçlarını gideremeyen 14 yaşındaki Ayşenur Polat’ın tek isteği karanlık dünyasını aydınlatacak bir okul.

Engellilerin sorunları ile yakından ilgilenen AK Parti Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Belma Çağ, Yunusemre ilçesi Kaynak Mahallesi’nde ikamet eden 14 yaşındaki görme engelli Ayşenur Polat’ı ve annesi Müesser Polat’ı evinde ziyaret etti.

Başkan Çağ’a sorunlarını anlatan Ayşenur Polat’ın annesi Müesser Polat, “Kızımın okuma yazması yok. Bundan dolayı baston eğitimi verilmesini istiyoruz. Görme engellilerle ilgili okul olmadığı için Ayşenur çok sıkıntı çekiyor. Konuyla ilgili bütün kurumlara gittik ama ne yazık ki bir sonuç alamadık. Ayşenur, biri olmadan ihtiyaçlarını gideremiyor. Sizden yardım bekliyoruz” dedi.

Ayşenur Polat da tek başına büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve hayata tutunabilmek için okula gitmek istediğini söyledi.

Engellilerin en büyük sorunlarının başında onlara eğitim verecek okulların olmadığını kaydeden AK Parti Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Belma Çağ ise bu sorunun çözülmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşeceğini söyledi.