Türkiye genelinde yapılanma aşamasında olan Osmanlı Ocaklar’nın Saruhanlı ilçesinde teşkilatı kuruldu. Ocak başkanlığına ise Mehmet Ali Kabakçıoğlu atandı.

Ocak Başkanı Kabakçıoğlu, 25 kişiden oluşan yönetim kurulu üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kabakçıoğlu, burada yaptığı konuşmada Osmanlı Ocakları’nın Kadir Canpolat’ın Genel Başkanlığı’nda kurulmuş, ülke genelinde yapılanmasını sürdüren önemli bir teşkilat olduğunu kaydetti. Teşkilat olarak amaçlarının Osmanlı geleneklerini yaşamak ve yaşatmak olduğunu ifade eden Kabakçıoğlu, şöyle konuştu: “Bizler yeni nesillere Osmanlı kültürünü aşılayacağız. Gençlerimizi Avrupa’nın karton kahramanlarına özenmekten kurtarıp, onlara Kanuni Sultan Süleyman’ı, Fatih Sultan Mehmet’i, Akşemseddin’i ve Mimar Sinanları anlatacağız. Osmanlı Ocaklarında Muhabbet var, Hoşgörü var, Sevgi var, Saygı var, İman var. Bizler Osmanlı Kültürünü dilimizle değil, yüreğimizle yaşatacağız.”

Kabakçıoğlu, yüreği Osmanlı sevdasıyla çarpan tüm vatandaşların Osmanlı Ocakları’na üye olabileceği, teşkilat olarak herkesi kucaklamaya hazır olduklarını söyledi.