Manisa Otizm Derneği’nin talebi doğrultusunda, otizmli çocukların stres atması ve sosyal motivasyonlarının yükseltilmesi amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuşadası’nda üç günlük tatil organize edildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı gruplara yönelik pozitif ayrımcılık uygulamaları ile taraflı tarafsız tüm kesimlerin takdirini toplamaya devam ediyor. Bu kapsamda Manisa Otizm Derneği’nin girişimleriyle, otizmli çocuklara yönelik olarak tatil organizasyonu düzenlendi. Kuşadası’nda 3 gün süren tatil boyunca 6 otizmli çocuk ve ailesi, gönüllerince eğlendi. Ulaşım ve konaklama masrafının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan organizasyon sayesinde otizmli çocukların sosyal güdülerinin harekete geçtiğini belirten Manisa Otizm Derneği Başkanı Arife Güngör, “Otizmli çocuklarımız ve ailelerini bunaltıcı yaz sıcaklarından biraz uzaklaştırıp motivasyonlarını arttırmak ve ailelerin de biraz olsun nefes almalarını sağlamak amacıyla düzenlenen gezide çocuklarımız ve aileleri çok mutlu oldular. Toplumun anlamakta sıkıntı çektiği ve yaklaşmaktan korktuğu otizmin en büyük destekçisi sadece sevgi. Bu desteği bizden esirgemeyen ve yüzümüzü güldüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerinin her zaman içerisinde olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Ergün, “Toplum olarak otizmi fark etmeliyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda bir farkındalık yaratmak amacıyla Manisa Otizm Derneği işbirliğinde bu organizasyonu düzenledik. Otizmli çocuklarımızın gülen yüzü, bizim umudumuz” diye konuştu.