Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Atatürk ve Türk kahramanlarına hakaret ettiği gerekçesiyle Yunanlı Yazar Dido Sotiriyu’nun kitaplarını dağıttıkları ve tiyatro haline dönüştürdükleri için CHP’lilere sert tepki gösterdi.

Kırkağaç’a düzenlediği ziyarette İHA’ya özel bir açıklama yapan Özdağ, yıllar önce ölen Yunanlı Yazar Dido Sotiriyu diye bir yazar olduğunu belirterek "İzmir Selçuk Şirince’de yaşadı. Benden Selam Söyle Anadolu’ya isimli bir kitap yazdı. Bu kitap 1982 yılında Türk-Yunan Abdi İpekçi dostluk ödülü kazandı. Bu kadının kitabında Kurtuluş Savaşı’nın öncesi ve sonrası anlatılmaktadır. Bu kitapta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk ordusuna, Manisa’nın, İzmir’in, Balıkesir’in efelerine büyük hakaretler vardır. Güya biz 40 bin Rum’u alarak Manisa’da Gediz ovasına getirmişiz, burada onları kesmişiz. Hatta kesmeden önce kadın ve erkeklere tecavüz etmişiz. Bunların memelerini kesmişiz, meme uçlarından tespih yapmışız. Efelerimiz yapmış, biz Türkiye olarak yapmışız. Ve bu kitabı CHP’li Selçuk Belediyesi, kültür armağanı olarak dağıttı. Bu kitap şimdi tiyatro eseri haline dönüştürüldü." Bahsettiği kitapta Türkiye’ye çok hakaretler olduğunu anlatan Özdağ, şunları söyledi: "Türk ordusuna ve milli mücadeleye hakaret dolu bu kitabı, Karşıyaka Belediyesi ve İzmirli CHP Belediyeleri bunu tiyatro eseri haline getirdiler. Burada Türk’e ahmak diyorlar, burada Türk’e aptal diyorlar. Fakat Türkiye’de kendisine çağdaş diyenler, Atatürkçüyüm diyenler, bu kitabı bir yandan kültür armağanı olarak dağıtıyor bir yandan Türk-Yunan dostluk ödülü olarak veriyor. Kendi belediyelerinde Türkiye’ye hakaret ettiriyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin bugünkü mensupları maalesef Dido Sotiriyu’yu kınayamıyor. Çünkü Dido Sotiriyu, Yunan Komünist Partisi üyesiydi. Bu hakaretlere seslerini çıkartmıyorlar."

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün "Türkler, Kurtuluş Savaşı ve öncesi soykırım yaptı” dediğini hatırlatan Özdağ, şunları söyledi: "Soykırım yaptı dediği de Gazi Mustafa Kemal Atatürk dü. CHP hâla onu ihraç etmedi. Bugün utanmadan, sıkılmadan böyle bir kitaba sahip çıkıp tiyatro eseri olarak takdim eden CHP Belediye Başkanlarını kınıyorum. CHP Genel Başkanını da, CHP’li yetkilileri de derhal işlem yapmaya, bu tiyatro faaliyetlerini durdurmaya ve bu hakaretlere karşı gereğini yapmaya davet ediyorum. Ya Atatürkçü olacaklar, Atatürk’ün kurduğu partiye, mili mücadeleye sahip çıkacaklar veya Komünist Partisine üyesi Dido Sotiriyu’ya doğru diyecekler. CHP’lilerden erkekçe, mertçe, yiğitçe açıklama bekliyorum.”