AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık’tan Kula MHP İlçe Kongresi’nde konuşan Milletvekili Erkan Akçay ve Sümer Oral’a yanıt geldi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın MHP Kula İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmasında Kula’ya yapılacak olan devlet hastanesiyle ilgili ortaya attığı iddialara AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık cevap verdi. Palabıyık yaptığı açıklamada, "AK Parti Hükumetinin, yani bizim icraatımıza onların hayali bile yetişemez. Erkan Akçay merak etmesin hastanenin açılışına eski milletvekili olarak kendisini davet ederiz. O gün kaç yatak olduğunu sayar” dedi.

MHP döneminde insanların ilaç kuyruğunda sabahladığını belirten Palabıyık şöyle konuştu: "Biz insanımızı kuyruklardan kurtardık. SSK kuyruklarını AK Parti Hükumeti kaldırdı. Yine söylüyorum eğer Erkan Akçay merak ediyor ise fazla merak etmesin Kula’ya yakışan en güzel hastaneyi de biz yapacağız. Onlar gölge etmesinler başka ihsan istemez." Palabıyıl, Sümer Oral’ın ’saray yapacaklarına hastaneye para göndersinler’ eleştirisine de yanıt veren Palabıyık, "Sümer Oral denilince milletimizin aklına krizler gelir. Para yoklukları gelir. 5 Nisan’ın maliye bakanı 2001 krizinin maliye bakanı olan Sayın Sümer Oral değil mi? Neredeyse 30 yıldır milletvekilliği yapan, uzun yıllar bakanlık yapan sayın Oral’ın Kula’ya yaptığı hizmeti hatırlayan hemşehrimiz var mı acaba? Gelip geçerken bile uğramazlar Kula’ya. Nasıl olduysa bugün kongreye gelmiş. 30 yıllık vekil olarak keşke Kula’ya yaptığı hizmetleri anlatabilseydi, tabi ki varsa" diye konuştu.