Prof.Dr. Şenay Aydın, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Alaşehir Meslek Yüksek Okulu’nun son dört yılda akademik kadrosu, eğitim ve öğretim kalitesi, öğrenci ve araştırma sayısı ile önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi.

CBÜ Alaşehir Meslek Yüksek Okulu, Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma (GEMA) Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve Araştırma ve Geliştirme Grubu üyelerini ağırladı. CBÜ Alaşehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Şenay Aydın ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. E.Dilşat Yeğenoğlu, Kilimcigöldelioğlu ve araştırma ve geliştirme grubu üyelerinden GEMA Vakfı’nın bölgede yapmış olduğu etkinlikler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Alaşehir Meslek Yüksekokulu’nun akademik kadrosuyla önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Prof.Dr. Şenay Aydın, ”13 öğretim üyesi, sekiz öğretim görevlisinin yer aldığı akademik kadromuzla son dört yılda önemli gelişmeler kaydettik. Eğitim ve öğretim kalitesi geliştirildi. Öğrenci ve araştırma sayısı arttırıldı. Alaşehir Meslek Yüksekokulu öğretim kadrosu olarak bizler okulumuzun

misyonu doğrultusunda ülkemizin tarım sektörünün gereksinim duyduğu nitelikli ara elamanı yetiştirmek ve bu konularda araştırma yaparak bunu yöre halkının ve toplumun hizmetine sunmaktayız. Vizyonumuz ise öğrencilerin tercih ettiği, yeterli bilgi ve beceriye sahip olarak iş bulabildiği, girişimci ara elamanının yetiştirildiği, yöre halkının tarımsal sorunlarına çözüm bulduğu, güven duyduğu, bir kurum haline gelmektir" dedi.

"UYGULAMAYA ÖNEM VERİLİYOR"

CBÜ Alaşehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Şenay Aydın şöyle konuştu: ”Alaşehir Meslek Yüksek Okulu’nda Bağcılık, Kooperatifçilik, Laboratuar Teknolojisi, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Organik Tarım ve Bitki Koruma programları ile eğitim veriliyor. Okulumuz pratik ve uygulamaya önem ve öncelik veriyor. Öğrencilerimiz aynı zamanda öğretim elemanlarımızın yürüttüğü ulusal ve uluslararası projelerde yer almaktadır. Ek olarak yurt dışı staj imkanları da sunulmaktadır. Mezun olan öğrencilerimiz takip edilerek iş bulmaları konusunda yardım ediliyor”dedi.

"ULAŞIM SORUNU YOK"

Alaşehir Meslek Yüksek Okulu’nun fiziki yapısı hakkında da bilgiler veren Prof.Dr. Şenay Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Alaşehir Meslek Yüksek Okulu 16 derslik olup 11 laboratuvarı ve bir atölyesi bulunmaktadır. Kütüphane, basketbol, voleybol ve tenis sahalarının olduğu spor kompleksi, konferans salonu ve kafeterya gibi sosyal, kültürel ve sportif alanları yer almaktadır. Ayrıca okulumuzun yanında öğrenci yurdu bulunmaktadır.” Alaşehir Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim ve öğretim gören öğrenciler için hiçbir ulaşım sorunu olmadığını belirten Prof.Dr. Şenay Aydın, ”Alaşehir’in diğer il ve ilçelerle ulaşım olanakları iyi bir şekilde sağlamış. İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli, Çanakkale ve Manisa’ya her gün otobüs seferleri olup, özellikle Alaşehir-İzmir arası her 30 dakikada bir yapılan karşılıklı seferlerle ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Devlet Demir Yolları tarafından İzmir, Manisa, Uşak, Afyon, Konya ve Ankara istikametinde tren seferleri yapılmaktadır”diye konuştu