Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) rektör adayı Prof. Dr. Kemal Çelebi, düzenlediği yemekli toplantı ile Manisa’nın en önemli sivil toplum kuruluşları başkanları ile bir araya geldi.

Holiday lnn Express Otel’de düzenlenen yemekli toplantıya Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Yiğitbaşı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sefer Yılmaz, TÜRGEV-TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Ali Köstepen ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

Yaptığı konuşmada toplantıya katılan tüm sivil toplum kuruluşları başkanlarına teşekkür eden Rektör Adayı Kemal Çelebi, “İleri teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği; sosyal, siyasal, ekonomik ve çevresel sorunların da o oranda arttığı bir çağda yaşıyoruz. Tarih çok hızlı akıyor ve bu akış daha da hızlanacak. Hepimiz statik düşünce erine özgür, üretken ve geleceğe ait öngörü ile düşünce geliştirmek zorundayız. Başta üniversitelerimiz olmak üzere tüm eğitim ve öğretim kurumlarımızın, bu hızlı akışa uyum sağlaması şarttır. Eğer bir toplumda, bu hızlı akışın nabzını ve seyrini tutabilecek bilgi sistematiği geliştirilemezse ve gelecek öngörüsü yoksa, sosyal, siyasal, hukuksal, ekonomik hayat ve refah sürdürebilir olamaz. Böyle bir ülkenin, uluslar arası arenada da etkinliğinden söz edilemez” dedi.

Özgür üniversitenin aynı zamanda bulunduğu şehir ile bütünleşen üniversite olduğuna dikkat çeken Çelebi, şöyle konuştu:

“Bu bütünleşmenin en önemli ayağını sivil toplum kuruluşları oluşturur. İletişim teknolojisindeki hızlı gelişme sonucu, sosyal medya ile mekandan bağımsız olarak gelişen iletişim süreci, sivil toplum kuruluşlarını daha da önemli hale getirdi. Ülkemizde sivil toplum bilincinin gelişmesi, sorunların çözümünü de kolaylaştıracaktır. Biz bu düşüncelerle sivil toplum kuruluşlarını çok önemsiyoruz. Rektör olarak tensip edildiğimizde, projelerimizi hayata geçirirken sivil toplum kuruluşlarımızla sıkı bir işbirliği içinde olacak ve fikirlerinden faydalanacağız.”