Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (Salihli TSO), yeni girişimci adaylarına yönelik KOSGEB hibe ve kredi desteği için verilecek eğitimi 24 Kasım’da başlatıyor.

Salihli TSO’nun düzenlediği KOSGEB girişimcilik eğitimlerinin 7.’si için başvuru süreci devam ediyor. Toplam 30 kişinin katılacağı eğitim programına katılmak isteyen girişimci adayları, Salihli TSO’ da bulunan KOSGEB birimine başvuru yapabiliyor. Salihli TSO, KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde bu güne kadar toplam altı eğitimde 162 girişimciye sertifika verilmesine aracılık etti. Sertifikalarını alıp iş planını sunan girişimci adaylarından 37’si KOSGEB’in hibe ve kredilerinden yararlanarak kendi işini kurdu.

BAŞVURULAR 19 KASIM’A KADAR

Odada bulunan KOSGEB temsilciliğinde oda personeli tarafından hiçbir ücret talep edilmeden hizmet verildiğini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yeni eğitime katılım için 19 Kasım’a kadar süre bulunduğunu kaydetti. 20 Kasım tarihinde başvuranlar arasında mülakatla seçim yapılacağını söyleyen Yüksel, girişimcilik için ilk adımın atıldığı bu eğitimlerin son derece yararlı olduğunu, kendi işini kurmak isteyenler için iyi bir fırsat yarattığını ifade etti.

Yüksel, KOSGEB temsilciliğinde bugüne kadar yapılanlar hakkında şu bilgileri verdi: “Salihli TSO’da KOSGEB biriminin faaliyete geçtiği 2005 tarihinden bu yana, Salihli’deki iş dünyası temsilcilerine bankalar aracılığıyla 24 milyar TL’lik düşük faizli kredi kullandırıldı. Verdiği hibe destekleriyle de ekonomiyi canlandırmaya yönelik fırsatlar sunan KOSGEB, 2012 yılından bu yana 1 milyar 189 milyon 260 bin TL hibe desteği sağladı. Genel destek programından 830 milyon 102 bin TL, girişimcilik destek programından 331 milyon 919 bin TL ve KOBİ proje destek programından 27 milyon 239 bin TL hibe, Salihli ekonomisini canlandırmaya yönelik KOSGEB takviyesi olarak sunuldu. Salihli TSO’ da son dört yılda altı girişimcilik eğitimi düzenlendi. Bunlar arasından 37 girişimci bilişim, gıda, hazır giyim gibi çok farklı alanlarda kendi işini kurdu. İşini kurarak başkalarına da istihdam sağlayan bu girişimcilerden 31’i ise iş planını hazırlayarak KOSGEB’den 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar iki yıl ödemesiz, sıfır faizli kredi desteklerini almaya hak kazandı.”

24 Kasım’da başlayarak 8 Aralık tarihine kadar sürecek olan toplam 70 saatlik eğitim, Akıllı Marka ve Pazarlama İletişimi Danışmanlığı yetkilisi Arman Takan tarafından verilecek.