Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Aralık ayı Meclis toplantısını komite üyelerinin de katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirdi. Üye aidatlarına, kayıt ücretlerine ve faaliyet gelirlerine zam yapılmaması meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken, 2015 yılı bütçesi ise 1 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi.

Salihli’nin yanı sıra Kula ve Selendi’deki iş dünyası temsilcilerinin bağlı olduğu Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, yılın son meclis toplantısında yeni yılın bütçesini karara bağladı. Ticaret ve Sanayi Odası’nın Sardes Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Aralık ayı Meclis Toplantısı, Meslek Komiteleri ile Disiplin Kurulu üyeleri ve OSB Müteşebbis Heyet temsilcilerinin de katılımıyla genişletilmiş şekilde yapıldı.

Kasım ayı gelir-gider hesaplarının incelenmesinden sonra, Meclis Başkanı Süleyman Oral 2015 yılı oda aidat tarifeleri ve hizmet ücretleri tarifelerinde bir önceki seneye göre değişiklik yapılmaması konusunda yönetim kurulunun aldığı kararı meclis üyelerinin oyuna sundu. Tarifelerde artış yapılmaması oybirliği ile kabul edildi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2015 yılı bütçesinin, aidat ve hizmet tarifelerinin değişmemesi göz önüne alınarak bir önceki yıla göre 50 bin TL artışla 1 milyon 500 bin TL’ye bağlandı.

"KOMİTE ÜYELERİ GÜÇ VERİYOR"

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yaptığı konuşmada komite üyeleriyle bundan sonra daha sık bir araya gelmek istediklerini ifade etti. Yüksel şöyle konuştu:

“Komite üyelerimizin Odamızın faaliyetlerine daha yoğun bir şekilde katılımı bizleri mutlu edecektir. Böylece aldığımız kararlar da daha sağlıklı olacaktır. Çünkü komite üyelerimiz Odamızla üyeler arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. Üyelerimizin mesleki sorunlarını yönetimimize direkt aktaracak olan sizlersiniz. Bundan sonra sizleri aramızda daha sık görmek isteriz.”

2015 yılı tahmini bütçesinin, enflasyonun tek haneli rakamlarda tutulduğu, yüksek ve istikrarlı büyüme performansına ulaşmak amacı ve tasarruf anlayışı içinde hazırlandığını vurgulayan Yüksel, şöyle devam etti:

“Yönetim olarak 2015 yılı bütçesini hazırlarken üyelerimizin ekonomik durumların da göz önünde bulundurarak üye aidatlarına, munzam aidatlarına, faaliyet gelirlerine geçen yıl olduğu gibi yine hiç zam yapmadan bütçemizi oluşturduk. Göreve geldiğimiz 14 Haziran 2013 tarihinde kasa mevcudumuz 1 milyon 112 bin TL iken, 23 Aralık 2014 tarihinde kasa mevcudumuz 1 milyon 592 bin 500 TL’dir. Bu sene fakülte inşaatı için 275 bin TL, yine STSO Talat Zurnacı Sağlık Meslek Lisesi’ne yaklaşık 25 bin TL’lik bağış yaptığımız halde bu rakama ulaştık. Üyelerimizin aidatlarını ödeme konusundaki duyarlılıkları, bizim de Odamızın parasını dikkatli ve titiz bir şekilde kullandığımızdan dolayı oluştuğu kanaatindeyim. Meclisimizin oy birliği ile kabul ettiği 2015 bütçesi konusunda göstermiş olduğunuz güven için teşekkür ederim. Bütçemizin Odamız’a, Salihli’ye, Kula’ya ve Selendi’ye hayırlı olmasını diliyorum.”

Salihli TSO Meclis üyeleri ve Komite üyeleri, Aralık ayı meclis toplantısından sonra Elf Tesisleri’nde düzenlenen bütçe yemeğine katıldı.