Salihli’de 1960 yılından bu yana hizmet veren Alaşehir Çayı üzerinde bulunan köprü, ihaleyi alan müteahhit firma tarafından yıkıldı. Yıllardır Salihli’nin İstanbul-Akhisar-Gölmarmara ve 25 mahallesiyle bağlantısını sağlayan köprünün artık ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini belirten Belediye Başkanı Zeki Kayda, 3.40 metre olan köprü genişliğinin yeni yapılacak köprü ile birlikte 9 metreye çıkacağını, belirlenen alternatif yollar sayesinde vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Alaşehir Çayı ve Gediz Nehri üzerindeki köprülerin rahmetli Adnan Menderes döneminde yapıldığını ifade eden Başkan Zeki Kayda, “Tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Bu köprüler halk arasında dur geç köprüleri olarak anılıyordu. Artık yeni köprüler sayesinde bu çile bitecek. Bunu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Salihli’ye hayırlı olsun “ dedi.

Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın konuşmasının ardından, yarım asırdır Salihli ve çevresine hizmet veren Alaşehir Çayı üzerindeki köprü müteahhit firma tarafından yıkıldı.