Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel ve Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Ankara’da TOBB istişare toplantısında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile görüşüp, ilçeye Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması konusundaki taleplerini iletti.

Salihli’de ihracat ve ithalat yapan işletmelerin ihtiyacı olan Gümrük Müdürlüğü konusunda eski bakan Nurettin Canikli’den söz almış olan ilçedeki iş dünyası temsilcileri, bakanlıktaki görev değişikliği sonucu bekleme sürecine girmişti. Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin istişare toplantısında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile görüşme imkanı bulan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ile Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, taleplerini yeni bakana iletti.

Bakan Tüfenkçi’ye Salihli’de yüzde 100 doluluğa ulaşan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki hareketlilik ve artan iş hacmini anlatan iki başkan, altyapı çalışmaları ve arsa tahsisleri devam eden 2. OSB’de de yakında üretimin başlamasıyla Gümrük Müdürlüğü ihtiyacının had safhaya çıkacağını anlattı. Salihli TSO Başkanı Yüksel, Salihli’ye Gümrük Birimi kurulması konusunda bakanlığa 7 Mayıs 2014 tarihinde başvuru yaptıklarını hatırlattı.

Salihli’nin ihracat potansiyelinin 250 milyon dolara yaklaştığını, Gümrük Müdürlüğü’nün Salihli’ye kurulmasının ilçeye ve yöreye büyük katkılar sağlayacağını anlatan Oda ve Borsa başkanları, firmaların giderlerinin azalacağını ve zaman kaybının azalacağını ifade etti. Salihli TSO’nun hizmet binasında boş bir katı kurulacak olan Gümrük Müdürlüğü’ne tahsis edebileceklerini belirten Yüksel, içerisini de kendi imkanlarıyla tefriş edebileceklerini söyledi. Yüksel ve Aksoy, bakanlıktan sadece personel ve yetki istediklerini dile getirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iş dünyasının sorunlarını ve beklentilerini ileten İbrahim Yüksel ve Yetiş Aksoy, Salihli’ye Gümrük Müdürlüğü konusunda da destek talep etti.