Manisa’daki Sarıgöl Ovası’nda, üzüm bağlarında bir yandan üzüm hasadı yapılırken, diğer yandan da bağlarda budama çalışmaları yapılıyor.

Sarıgöl Ovası’nda, dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümlerinin hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Mevsimlik işçiler yoğun bir şekilde çalışırken, diğer yandan da kesimi tamamlanan üzüm bağlarında budama çalışmaları yapılıyor. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm kesimlerinin 10-15 gün içerisinde tamamlanacağını bildirdi. Üzüm kesimlerinin bu yıl geciktiğini ifade eden Ülgen, "Bu yıl üzüm kesimlerimiz çok geçikti. Bunun sebebi de üreticilerimiz yaş üzüm fiyatlarının yükselme umuduydu. Beklenen artış olmadı. Üzüm bağlarımızın üzeri naylon beyaz kanaviçelerle korunmakta. Bağların yaprakları sarardı. Üzümlerde sarı, sarı dalında halen kesimler devam etmektedir. Bu arada, üzüm bağlarından kesimleri tamamlanan bağlarımızda üreticiler kendi imkanlarıyla bağların budamaların yapmaya başladılar" diye konuştu.

"2014 YILINDA ÜZÜM VERİMİ YÜKSEK OLDU"

Sarıgöl ve çevresinde 85 bin dekarlık alanda üzüm üretiminin yapıldığını ifade eden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "2014 yılında üzüm verimi yüksek oldu. 2014 yılında ilçemizde 350 bin ton yaş üzüm rekoltesi oldu. Rekoltenin yüksek olması yaş üzüm fiyatlarını etkiledi. Bu yıl bir kilogram yaş üzüm 30 kuruş 75 kuruş arasında alıcı buldu. Bu fiyatlar sıkıntı yarattı. Şaraplık üzümlerde fiyatlarımız 15-20 kuruş arasında seyretti. Üzüm girdi fiyatları çok yüksek. Bunun yanında satışlar düşük olunca üzüm üreticilerimiz zarar gördü. Kuru üzüm fiyatları 2 lira 80 kuruş ve 3 lira 40 kuruş arasında gerçekten üzümcülerimiz zararlı bir yıl yaşamakta."