Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında Sarıgöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede görevli okul servis araçlarının şoförlerine 30 saatlik eğitime başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının müşterek katılımıyla hazırlanıp 25 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Okul Servis Araç Sürücülerine yönelik 30 saatlik eğitim Sarıgöl Halk Eğitimi Merkezi tarafından veriliyor.

Sarıgöl Halk Eğitimi Merkezi tarafından, Sarıgöl 4 Eylül İlkokul salonunda servis sürücülerine, 8 saat çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, 4 saat sürücü psikolojisi, 8 saat trafik sistemi ve güvenliği, 6 saat güvenli araç kullanımı, 4 saat okul taşıtları eğitimi veriliyor.

Sarıgöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Oruç, "4 bakanlığımızın müşterek olarak Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi Yönetmeliği hazırladı. Bu yönetmeliğe dayanarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu eğitim programı doğrultusunda ilçemizde bulunan servis şoförlerine eğitim vermekteyiz. Şimdiye kadar açmış olduğumuz 2 kursumuzda 58 sürücümüze eğitim verdik, bu kursumuzda 15 sürücümüze eğitim veriyoruz. Bu kursumuzun tamamlanmasından sonra Sarıgöl’de 73 sürücümüze eğitim vermiş olacağız. Kurs sonunda sürücülerimize sertifika düzenliyoruz. Sürücülerimizden talep gelmesi durumunda eğitimlerimiz devam edecek” dedi.