Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti’nin Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine yükseltip daha ileriye götürmek için var gücüyle çalıştığını belirtti.

Başkan Yaralı, AK Parti’nin Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan 5. olağan ilçe kongresine katılarak bir konuşma yaptı. Ezber bozan bir anlayışla çıkılan bu yolda Dünya’nın örnek ülkeleri arasında girildiğini ifade eden Yaralı, Türkiye’nin bundan 15 yıl öncesine kadar “Ekonomisi bozuk, bacası tütmeyen” bir ülke olduğunu kaydetti. Askeri ve ekonomik darbelerle beli bükülen, ayağa kalkamaz duruma gelen Türkiye’nin AK Parti’nin iktidara gelmesiyle adeta şaha kalktığını dile getiren Yaralı, şöyle dedi: “Eğitimden, sağlığa, ekonomiden tarıma, ulaşımdan sosyal projelere uzanan yatırımlarla ülkemiz büyümeye ve güçlenmeye başladı. Bu doğrultuda Türkiye’mizin prestiji ve itibarı da arttı. Yitirdiğimiz saygınlığı yeniden kazanmaya başladık. Ülkemizin bugünlere gelmesi kolay olmadı. 80 yıllık sorunlarla baş ettik. Darbelere, darbe girişimlerine, muhtıralara göğüs gerdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile tüm engelleri aştık. Önce belimizi doğrulttuk. Sonra ekonomimizi düzelttik. Daha sonra IMF’ye borcumuzu ödedik. Şimdi de mağdur ve mazlum ülkelere yardım ediyoruz. Bizler kendi liderlerinin zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilere kucak açmış, Dünyanın öbür ucuna yardımlar göndermiş yardımsever bir milletiz. Avrupalı görmezden gelse de Afganistanlı, Gazzeli, Suriyeli, Pakistanlı bizi iyi bilir. 12 yıllık iktidarımızda sadece bu millete hizmet ettik. Kaynaklarımızı boşa harcamadık. İsraftan kaçındık. Bu sayede dünyanın gelişmiş ve ekonomisi büyüyen ülkeleri arasında yer aldık. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Artık Türkiye milletimizin hayal ettiği büyük Türkiye olma yolunda hızla ilerliyor. Bize bu gururu yaşatan milletimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Başkan Yaralı, böylesi şerefli bir partide görev aldığı için, bu kutlu davaya hizmet ettiğim için çok mutlu olduğunu söyledi. AK Parti şemsiyesi altında yerel yönetimler olarak 10 yılı geride bıraktıklarını, bu süre zarfında Saruhanlı’ya büyük hizmetler kazandırdıklarını anlatan Yaralı, konuşmasına şöyle devam etti: “10 yıl içinde Saruhanlı adeta çağ atladı diyebiliriz. 56 yıllık alt yapı sorununu çözdük. İlçemize Sosyal ve Sportif Tesisler kazandırdık. Yollarımızı ve içme suyu şebekemizi yeniledik. Atık Su Arıtma tesisi kurduk. Otel ve Kültür Merkezi inşa ettik. Sokaklarımızı kilit parke taşlarıyla kapladık. Eğitim ve Sağlık alanlarında okullarımız, hastanemiz ve Aile Sağlığı Merkezlerimizin talep ve ihtiyaçlarını anında yerine getirdik. Hizmetlerimiz saymakla bitmez. Daha yapacak çok işimiz var. Önümüzde 5 yıl gibi uzun bir süre var. Bu süre içinde geçmişte yaptıklarımızın daha fazlasını yapmaya çalışacağız. Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla 29 köy ve 13 beldemiz mahalle statüsüne dönüşerek doğrudan ilçemize bağlandı. Önceden 8 olan mahalle sayımız 50’ye yükseldi. Hizmet alanımız genişledi. Bizler en yakın mahallemiz ile en ücra mahallemize aynı hizmeti götürmenin hesaplarını yapıyor, vatandaşlarımızın refahı için çabalıyoruz.”

Bu arada mevcut İlçe Başkanı Ahmet Gökmen’in, tek aday olarak katıldığı kongrede delegelerin oy kullanma işlemi sürüyor. AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur’un da katıldığı kongreye ilçe merkezi ve mahallelerden çok sayıda katılım olduğu gözlendi.