Şehzadeler Belediyesi Manolya Meydanı’nda başlattığı aşure hayrına Manisa İmam Hatip Lisesi ve Perşembe Pazarı ile devam etti. 3 gün içerisinde 6 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştiren Şehzadeler Belediyesinin hafta sonu ise Alaybey ve Nurlupınar Pazar yerlerinde toplamda 4 bin kişilik daha aşure dağıtımı yapılacağı belirtildi.

Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtan Şehzadeler Belediyesi, Manisalıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Şehzadeler’in bu seferki adresi Perşembe pazarı oldu. Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Belediye Meclis Üyesi Ali Özyiğit, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Enes Karataş ve Başkan Danışmanı Ahmet Baydar, Perşembe pazarında 2 bin kişilik aşure dağıttı.

Muharrem ayında Şehzadeler Belediyesi tarafından yaklaşık 10 bin kişilik aşure hayrı yapılacağına dikkat çeken Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, “Şehzadeler Belediyesi olarak Manolya Meydanı’nda başlattığımız aşure hayrına Manisa İmam Hatip Lisesi ve Perşembe Pazarı ile devam ediyoruz. Hafta sonu da Alaybey ve Nurlupınar Pazar yerlerinde hemşerilerimize ikramda bulunacağız. Toplamda 10 bin kişilik aşure hayrı yapmış olacağız. Bu gelenek bundan sonraki yıllarda da çoğalarak devam edecek. Bu aşurenin hayrı Manisa’nın bize emanet edilmesinde emeği geçmiş olan tüm şanlı ecdadımıza, şehitlerimize olsun. Bilindiği gibi Muharrem ayındayız. Tüm hemşirelerimin Muharrem ayını kutluyorum hem de Kerbela’da yaşanmış olan acı hadise vesilesiyle peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ve sahabenin şehit edilişinin acısını da bir kez daha anıyoruz. Allah bir daha böyle acılar göstermesin” dedi.