Eğitim Bir-Sen Şehzadeler İlçe Başkanı Nadir Teke, mevcut başkan Mehmet Emin Sofuoğlu’na tam destek verdiklerini açıkladı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Manisa Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu, 1 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kongre öncesi Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen toplantıda Eğitim Bir-Sen Şehzadeler İlçe Başkanı Nadir Teke, mevcut başkan Mehmet Emin Sofuoğlu’na tam destek verdiklerini söyledi. 1 Kasım’daki seçimde Sofuoğlu ve ekibine fire vermeden destek vereceklerini vurgulayan Eğitim Bir-Sen Şehzadeler İlçe Başkanı Nadir Teke, mevcut yönetimin başarılı çalışmalara imza attığını kaydetti. Demokrasi şöleni halinde seçimleri gerçekleştireceklerini ifade eden Teke, Sofuoğlu’na bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diledi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, seçim öncesi ilçelerden tam destek aldıklarını belirterek, destek olanlara teşekkür etti. Hiç kimsenin bu teşkilata baskıyla yön veremeyeceğinin altını çizen Sofuoğlu, bu teşkilatın kendi yönünü çizen bir teşkilat olduğuna vurgu yaptı. Eğitim Bir-Sen’in kurulduğu günden bu yana kamu çalışanların haklarıyla, mağduriyetleriyle bire bir ilgilendiğini vurgulayan Sofuoğlu, “Bunların çözümünde sokaklara dökülüp kaldırım taşı sökerek, vitrin camı indirerek değil, amacı üzüm yemek olan masaya oturduk. Referandumda nikahımızdaki kadar içten evet dememiştir diyerek hem bu ülkenin demokratikleşmesi adına, hem de kamu çalışanlarının toplu sözleşme masasında bir taraf olması ve daha fazla kazanım elde etmesi anlamında sendika olarak üstünü deşeni büyük bir gayretle yerine getirmeye çalışmıştır” dedi.

Sofuoğlu, 1992 yılında rahmetli Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan sendikanın bugünlerde yüzbinlerle ifade edilmesinin altında üyelerin onurlu duruşunun yattığını kaydetti. Şehzadeler ilçe yönetimine tekrar yeni görevinde başarılar dileyen Sofuoğlu, “Biz ötekileştirilmiş, mazlum ve mağdur olmuş insanların yanındayız. Manisa Şubesi olarak 2010 yılından beri gecemizi gündüzümüze katarak, Manisa’nın neresinde bir mağdur kamu çalışanı varsa, nerede bir gariban varsa ve bu ülkenin demokratikleşmesi adına nerede bir adım atılacaksa bütün üyelerimizle birlikte taşın altına gövdemizi koyduk. Biz inisiyatif alarak bugünlere kadar geldik. Bütün ilçeler yönetim kurulu üzerinde mutabakata varmıştır. Dolaysıyla 1 Kasım’da yapılacak olan seçimde birlik ve beraberlik içinde tek yumruk olduğumuzu herkese göstereceğiz. Şehzadeler ilçe yönetimine bu desteklerinden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına aynı ruha inanmışlığın nasıl olduğunu göstereceğiz. Birlik ve beraberlik içinde hareket eden bu teşkilatla hizmet etmekten dolayı çok mutluyum.” diye konuştu.