Şehzadeler Belediyesi tarafından hazırlanan Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ‘Kariyer 2023 Engelli Envanteri ve İstihdam Eylem Planı Projesi’ ilk meyvesini verdi. Belenco firması proje kapsamında 3 engelliye istihdam imkanı sağlarken, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, destek veren firma yetkililerine teşekkür etti.

Manisa OSB ve 49 kişi üzerinde personel çalıştıran yaklaşık 300 firma ile anket ve saha çalışmaları sonunda ilk engelli istihdam talebi Belenco firmasından geldi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i makamında ziyaret eden Belenco İnsan Kaynakları Müdürü Yusuf Akyol projede yer alan engellilerden üç kişiye iş garantisi verdi. ‘Kariyer 2023 Projesi’ sayesinde 2015’in ilk günlerinde üç engelli vatandaşın yeni işlerine kavuşacağı belirtildi. Projeyi destekleyen ve engellilerin her zaman yanında olacaklarını belirten Akyol, önümüzdeki dönemde proje kaynaklarından daha fazla engelli talebinde bulunacaklarını kaydetti. Akyol, “OSB’de ikinci fabrikayı kurmak için yatırımlara başladık. 2015 yılı siparişlerinin yanı sıra 2016 yılı için de sipariş alıyoruz” dedi.

BİN 200 ENGELLİYLE BİREBİR GÖRÜŞÜLDÜ

Projeye destek veren Belenco firmasına teşekkür eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Tüm engelli dernekleri ile ortak çalıştık ve engelsiz Şehzadeler için bir eylem planı hazırladık. Hazırladığımız Engelli Envanteri ve Engelli İstihdam Eylem Planı ile bölgedeki engellilerin ve firmaların ihtiyaçlarını belirliyoruz. Engelli koordinasyon merkezi ve kariyer merkezi ile ihtiyaçların giderilmesi için yeni çalışmalar başlattık. Bin 200 engellinin birebir ziyaret edilerek güncel bilgilerinin toplandığı ve 18-45 yaş arası 500 engellinin özgeçmişlerinin hazırlandığı projeye şirketler de destek vermeye başladı. Belenco firmamız proje kapsamında üç engelliye iş garantisi verdi. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımız 2015 yılı itibariyle yeni işlerine başlayacak. Projede emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Engelli istihdam etmek isteyen tüm firmaların taleplerine açığız” dedi.