Selendi protokolü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde 110 engelli öğrenciyi ziyaret etti.

Selendi Kaymakamı Hasan Meşeli, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Selendi Müftüsü Ramazan Coşkun, Selendi Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş ve Selendi Emniyet Amir vekili Komiser Ali Parlak, Özel Ege Yaşam Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören yaklaşık 110 engelli öğrenciyi ziyaret etti. Protokolü kurumun müdürü İlker Dilik ile kurum ortakları Özcan Çetinkaya, Ali Yamaçlı ve kurumun öğretmenleri ile öğrencileri karşıladı.

"ONLARA İYİ BİR GELECEK HAZIRLAMALIYIZ"

Kaymakam Hasan Meşeli ve Başkan Savaş, öğrencilere çiçek verirken onlarla birlikte pasta kesti. Kaymakam Hasan Meşeli, "Türkiye’de nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan engelli vatandaşlarımızın hakları, başta 1982 Anayasası madde 50 ve 61 olmak üzere çeşitli yasalarla olduğu kadar uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınmıştır. Bu konuda çıkarılan yasalar, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının temel insan hakları çerçevesinde, fırsat eşitliği sağlanarak, ayrımcı uygulamalara yer verilmeksizin çözümlenmesini, üretken, istihdam edilen ve eşit haklara sahip bireyler olarak toplumsal yaşama tam katılımlarının sağlanmasını hedeflemektedir. Toplumun tüm kesimlerinin hizmet ve uygulamalarda engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak bir bütün halinde ve işbirliği içinde çalışmasıyla bu hedefe ulaşmamız mümkün olabilecektir. Onun için bizler ve tüm vatandaşlarımız her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olmalıyız onlara iyi bir gelecek hazırlamalıyız" dedi.

ENGELLİ OYUN PARKI MÜJDESİ

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Fatih Mahallesinde engelli oyun parkı kurulacağının müjdesini vererek, "Toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak hepimizin sosyal sorumluluğu olmalıdır. Bireysel farklılığı olan vatandaşlara verilebilecek en büyük destek sevgidir" diye konuştu. Kurum müdürü İlker Dilik ise şöyle konuştu: "Engelli kardeşlerimize destek olmalıyız. Onların faydalanabileceği sosyal faaliyetler yapmalıyız. Özellikle mahallerde bulunan aileleri bilinçlendirmeliyiz. Bunu da bire bir aileleri ziyaret ederek başarabiliriz. Onun içinde mahallelerde özelikle din görevlilerine iş düşüyor onlar halka en yakın olan kişiler halkımıza anlatım konusunda onların desteğini istiyoruz engelli kardeşlerimizin ailelerini ancak bu şekilde bilinçlendirebiliriz." Konuşmaların ardından öğrencilerle sohbet eden protokol üyeleri, kurum yetkilileri ve öğrenciler hatıra fotosu çektirdi.