Eğitim Bir-Sen Selendi delegeleri, Manisa Şubesi’nin 1 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan 4. olağan genel kurulunda, mevcut başkan Mehmet Emin Sofuoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.

Seçim çalışmaları kapsamında Eğitim Bir-Sen Selendi Temsilciği’ni ziyaret eden Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, ilçe temsilcisi Murat Daban ve yönetimi ile seçimde oy kullanacak 5 delege tarafından karşılandı. Temsilcilik binasında açıklama yapan Mehmet Emin Sofuoğlu, "1 Kasım’da Eğitim Bir-Sen Manisa Şubesi 4. olağan genel kurulunu gerçekleştireceğiz. Bütün ilçe yöneticilerimiz, bütün teşkilat mensuplarımız, bütün üyelerimizle birlikte bir mutabakat halinde tekrar aday olduğumuzu geçtiğimiz günlerde açıklamıştık. Kongre sonucunda Allah’ın izniyle güçlü bir şekilde görevimize devam edeceğiz. Ortak akılla mazlumların yanında yer alarak hareketimizi sözümüzle ve özümüzle ileriye taşımak, Sendikal kazanımları artırma, üyelerimizin ekonomik ve sosyal haklarını artırma, ülkenin demokratikleşmesine katkı sağlama, dünya mazlumlarının güçlü sesi, vicdanların güçlü sesi olma adına inşallah bu mutabakatın, bu birlikteliğin büyük bir sinerjiyle, rahmet ve bereketle tekrar hizmete dönüşmesine vesile olacağına inanıyoruz. 1 Kasım’da teşkilatımız bunu hep birlikte gösterecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Eğitim Bir-Sen bu işi birlik ve beraberlik içinde, bütün sivil toplum kuruluşlarına, bütün siyasi partilere örnek olacak şekilde bu kongre sürecini demokrasi şöleni havasında tamamlayacaktır. Verdikleri desteklerden dolayı Selendi ilçe teşkilatına teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitim Bir-Sen Selendi Temsilcisi Murat Daban da, "Demokrasi Şöleni" olarak tanımladığı 1 Kasım’daki seçimde Sofuoğlu’nun yanında yer alacaklarını açıkladı. Daban, Sofuoğlu’na başarılar diledi.