Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Recep Varlıakman tarafından ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Varlıakman’ı sert sözlerle eleştiren Sofuoğlu, “Şahsımla ilgili yerel bir gazetede çamur at izi kalsın felsefesi ile meşhur olmuş bir sendika başkanının iddialarını hayretle okudum” dedi.

Sofuoğlu şöyle konuştu: “Sendika başkanı olarak seçildiğimde idareciliğim düştü. Üzümcüler İlköğretim Okulunda müdür yardımcısı iken Üzümcüler İlköğretim Okulu’nda tekrar sınıf öğretmeni olarak ilişkilendirilmiştim. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgili bürosundan aldığım bilgiye göre birkaç yıl önce sistemde hata olduğu ve halen daha MEB sisteminde müdür yardımcısı olarak görüldüğüm ve bunun düzeltilmesiyle ilgili bir düzenleme yapıldığı büro çalışanları tarafından iletildi. Kendilerine Üzümcüler İlköğretim Okulu’nda bir norm fazlası öğretmen mağduru oluşturmamak için aynı kendileri Üzümcüler İlkokulu’nda sistemsel hatayı düzeltmek adına bir norm fazlası öğretmen mağduriyeti oluşturmamak için denk olan ve boş olan Çağatay İlkokuluna beni sınıf öğretmeni olarak atadıklarını belirttiler. Bende bu uygulamanın doğru olmadığını ben Üzümcüler İlkokulu’nda müdür yardımcısı iken, başkan olduktan sonra idareciliğimin düşmesi sebebiyle Üzümcüler İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak görevimin ilişkilendirilmesini kendilerine ifade ettim. Onlar tekrar inceleyerek bu sistemsel hatayı haklı bularak düzelttiler ve valiliğe tekrar onaya gönderilerek bu düzeltmeyi yaptılar. Tam valilikte imzada iken bu arada sehven düzeltilmemiş olan listenin milli eğitim müdürlüğü internet sitesinde yayımlanmasıyla beraber hemen bu onay geri çekildi. Düzeltmeyi valiliğe gönderdiler. Tam bu esnada malum sayın başkan mal bulmuş mağribi gibi hemen buna atlayıp buradan nemalanacağını zannetmiş olacak ki hemen milli eğitim çalışanlarına ve şahsıma da hiç yakışmayan ifadeler ve değerlersizleştirme çabalarına girmiş. Uzun zaman sendikacılık yapan zat bu işin aslını çok iyi bilmekte ve kendisine milli eğitim müdürlüğü çalışanları tarafından bilgi verilmiş olmasına rağmen bu değerlersizleştirme çabalarına girişmesini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Eğitim Bir-Sen’in kamu çalışanlarının haklarını almakta en güvenilir liman olduğunu kaydeden Sofuoğlu, “Üyelerin hiçbir sorunu ile ilgilenmeyen taht kurduğu sendikada gününü gün eden zat gittikçe üye kaybı yaşayan sendikasının eriyip gitmesi heyezanıyla artık ne yapacağını şaşırmıştır. Kendisine tavsiyemiz sendika doğruların ve hakkın yanında durmaktır. Çamur atmakla sendikacılık yapılmaz. Sendikacılık sendikasına sahip çıkmak üyelerinin sorunlarına yönelik çözüm bulmaktır. Bu asli görevimizi yerine getirmiyorsa sendikacılığı bıraksın. Millete zulüm etmekten ve hakaret etmekten vazgeçsin. Milli eğitim çalışanlarına da şık olmayan ifadelerle ve doğru olmayan şekilde bel altı vurarak üzmüş ve incitmiştir. Özür dilemesini hep beraber bekliyoruz. Ayrıca Eğitim bir sen Türkiye’nin içinden geçtiği bütün kritik süreçler de sağına soluna bakmadan risk alarak milletin ve milletin değerleri yanında olmuş ve mazlumların sözcüsü olmuş Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütüdür. Bu sendika hak karşısında vav haksızlık karşısında elif olmaya adananların bu çağdaki gür sesidir” dedi.