Dostlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Şehzadeler Belediyesi işbirliği ile Manisa’da eğitim gören 22 Somalili öğrenciye kahvaltı verdi. Kahvaltının ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltı programına Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Hüseyin Tanrıverdi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Müftüsü Sinan Cihan, Dostlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Reşit Ülper, Somalili öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Türkiye’de yaklaşık olarak 350 Somalili öğrenciden 22’sinin Manisa’da eğitim gördüğünü söyledi. 3 senedir öğrencileri eğittiklerini kaydeden Altınsoy, “Okullar kapandığı zaman diğer illerde eğitim gören Somalili öğrenciler, izin zamanlarında gittiklerinde bir daha gelmeyebiliyorlar. Fakat Manisa’da 3 senedir böyle bir durum olmadı. Firesiz eğitimlerine devam ediyorlar. Bu da öğrencilere verdiğimiz eğitim kalitesinin ve ilginin güzel olduğunu gösteriyor. Somalili öğrencilerin eğitiminde emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, “Bugün burada Somalili öğrencilerle birlikte kahvaltı yapmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni bir belediye olmamıza rağmen, göreve geldiğimiz ilk günden beridir eğitime verdiğimiz destekler devam ediyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden Manisa’ya gelenler, gittikleri yerlerde Şehzadeler Şehri Manisa’yı daha iyi anlatmaları ve daha olumlu anlatmaları marka şehir olmamıza katkı sağlayacak. Nasıl ki ecdadımız üç kıtaya at koşturdu ise bizlerde ecdadımızın torunları olarak, oralara bilim ve kültürümüzü götürmeliyiz. Tüm mazlum ülkelere olduğu gibi maddi ve manevi olarak dualarımızla Somalili vatandaşların yanındayız” şeklinde konuştu.

Programa katılan Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Hüseyin Tanrıverdi ve İl Müftüsü Sinan Cihan’da kısa bir konuşma yaparak öğrencilerin eğitiminde katkısı geçen herkese teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.