AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, 1966 yılında mezun olduğu 4 Eylül İlköğretim Okulu’nda öğretmeni olan Hasan Başoğul’u evinde ziyaret etti. Tanrıverdi’nin 50 yıllık öğretmenini ziyareti sırasında duygulu anlar yaşandı.

İlköğretim okulu öğretmeninin bugünlere gelmesinde önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, "Eğitim-öğretimde temel çok önemli. Öğretmenimiz Hasan Başoğul bizleri çok iyi yetiştirdi. Bizlerle çok iyi ilgilendi. Hatta bizleri bilgi konusunda yarıştırır ve çeşitli hediyeler verirdi. Bizler de o günkü şevk ve azimle daha sonraki eğitim öğretim dönemimizi aynı şekilde devam ettirdik ve bugünlere geldik. Bizleri yetiştiren öğretmenimize şükranlarımı sunuyorum. Allah sağlıklı ve mutlu ömür versin" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 85 yaşındaki emekli öğretmen Hasan Başoğul ise şunları söyledi:" Tanrıverdi benim en çalışkan ve zeki öğrencilerimdendi. O zamanlar okulumuzun bilgi yarışmalarında yer alır ve başarı ile temsil ederdi. Onda bu cevher vardı. Bugün ziyaretime gelmesi de beni çok mutlu etti. Hüseyin Tanrıverdi bugüne kadar çok güzel yerlerde hizmet yaptı. Bundan sonra da inşallah kendisi daha iyi yerlerde görev yapar. Milletvekili seçildiğinde de çok mutlu oldum. İnsan verdiği emeğin karşılığını böyle alıyor. Bu sevindirici bir olaydır."