Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, Selendi’ye atanan ve Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temel Eğitim Sınavı’na tabi tutulan 32 öğretmene tarhana dağıttı.

Selendi ilçesine atanan ve staj döneminin ardından Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Temel Eğitim Sınavı’na tabi tutulan 32 öğretmene sınav öncesi kış aylarının vazgeçilmez çorbası olan tarhana dağıtıldı. Tarhanaları dağıtan Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, "Ülkemizin değişik il ve ilçelerinden bizim ilçemize geldiniz. Biz de sizlere ilçemizde yapılan tarhanayı tanıtmak için küçük kaseler içinde özenle hazırladığımız tarhanaları hediye etmek istedik. İnşallah beğenirsiniz" dedi.

TARHANAYI ANLATTI

Tarhananın özelliklerini anlatan Tokkaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarhana vücut için gerekli olan bazı aminoasitleri bolca ve dengeli olarak içeriyor. Tarhana buğday unu veya göce adı verilen kepeksiz buğday yarmasına yoğurt, maya, domates, biber ve soğan gibi çeşitli sebzelerle nane, dereotu gibi çeşitli aromalı otlar ve tuz eklenip yoğrularak elde edilen hamurun 1-2 gün süreyle güneşe bırakılması ve ardından kurutulmasıyla elde edilen sağlıklı, sindirimi kolay, beslenme değeri yüksek ve dayanıklı bir Türk gıdası. Türk kavimleri tarafından çok eski çağlarda üretilip tüketildiği tahmin edilen tarhana, Orta Asya’dan göç eden Türklerle birlikte Anadolu’ya geldi ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde yayıldı. Vücudumuzun mikroplara karşı dirençli olması açısından vitamin ve mineral yönünden zengindir. Kalsiyum, demir ve çinko ise tarhanada bol bulunan minerallerdir." Öğretmen adayları da Kazım Tokkaş’a teşekkür ederek en kısa sürede tarhana çorbalarını yapacaklarını söylediler.