Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri, Medya ve Siyaset İlişkileri dersi kapsamında Yunusemre Belediyesi’ne eğitim gezisi düzenledi.

Yunusemre Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve Yunusemre Belediyesi Basın Danışmanı Murat Yalçın, Kamu Yönetimi son sınıf öğrencileri tarafından kendilerine yöneltilen soruları cevapladı.

Üniversite öğrencilerine belediyecilik hakkında bilgi veren Kılıç Kaya, büyükşehir olan kentlerde merkezin ilçe belediyelerinden oluştuğunu belirterek, Yunusemre ilçesinin 200 bin nüfusa sahip büyük bir ilçe olduğunu söyledi.

Yeni belediyelerin avantajlarının ve dezavantajlarının da olduğunu vurgulayan Kılıç Kaya, “Belediye olarak hiçbir sosyal katmanı boş bırakmamamız gerekir. Kadınlar çocuklar yaşlılar, öğrenciler gibi kesimlere hizmet edilmesi lazım. Biz de bunu yapmak sorundayız. Kent Konseyi’nde genler ile ilgili meclis var. Belediye olarak yurt da yapacağız. Üniversite ile belediye arasında da işbirliği olması gerekiyor” dedi.

Öğrencilere iş hayatında girişimci olmaları tavsiyesinde bulunan Kaya, “Girişimci olduğunda hiç ummadığın zamanda çok büyük kapılar sizlere açılabilir. Kapıyı 3-5 kişi zorlar ve giremez. En son kapıyı bir kişi sonuna kadar zorlar ve girer. Ticarette de girişimcilik çok önemlidir” şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİLERE KAPIMIZ AÇIK"

Basın Danışmanı Murat Yalçın ise gazetecilik alanındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Yalçın, basın danışmanı olarak görevinin, belediyenin faaliyetlerini dışarıya en iyi şekilde yansıtmak olduğunu hatırlatarak, yaptıkları işin gazetecilikten farklı olmadığını söyledi. Yunusemre Belediyesi olarak öğrencilere yönelik sosyal etkinliklere destek verdiklerini belirten Yalçın, CBÜ’lü öğrencilerle ortak etkinlikler düzenlemeye hazır oldukların ı sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından öğrencilere meclis lokalinde ikramlarda bulunuldu. Yapılan gezinin oldukça faydalı geçtiğini belirten Yrd.Doç. Dr. Nilgün Kök, gösterilen yakın ilgiden dolayı öğrenciler adına Yunusemre Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.