Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kula ilçesine yaptığı ziyarette Kula Kaymakam Vekili ve Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ile Yunus Emre Türbesi’ni gezdi. Kula’ya hayran kalan Vali Bektaş yurtiçi ve yurtdışı gezilerinde Kula’yı anlatarak tarihi ilçenin tanıtımını yapacağını söyledi.

Vali Bektaş’a Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula belediye meclis Üyesi Faik Şentürk, Kula İlçe müftüsü Talat Özmet de eşlik etti.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kula’da bulunan ve Manisa’nın ilk organik yumurta tesisi olan işletmeyi ziyaretinin ardından, Yunus Emre Türbesi ve Carullah Bin Süleyman Camii’ni gezdi. Türbeyi gezerek dua eden Vali Bektaş, Carullah Bin Süleyman Camii imam hatibi Nedim Yıldız’dan türbe ile ilgili bilgiler aldı ve Carullah Bin Süleyman Camisi’nde namaz kıldı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Yunus Emre, Tabduk Emre ve Kula’da bulunan tarih bizlere bir yadigâr. Bu tarihi ilçeyi ve buraları tüm insanların görmesi gerekir. Ben de her gittiğim yurtiçi ve yurtdışı gezilerimde Kula’nın bu tarihi güzelliklerini anlatacağım ve mutlaka bu tarihi ilçeyi görmelerini tavsiye edeceğim” dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunus Emre Türbesi ve Carullah Bin Süleyman Camii ziyaretinden sonra vedalaşarak Kula’dan ayrıldı.