Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Osmanlı Şehzadelerinin görev yaptığı ve oturduğu Saray-ı Amire binasının zaman içinde yok olup gitmesinin Manisa için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

İzmir’de 4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılmak amacıyla İzmir’e gelen Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Arslan, Meclis Başkanı Kadir Yüksel Tonbul ve yönetim kurulu üyeleri Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Arslan Manisa’dan önce Kastamonu’da vali olarak görev yapan Vali Bektaş’a nezaket amacıyla ziyaret ettiklerini belirterek, Vali Bektaş’ın Kastamonu’dan ayrıldığınıza üzüldüklerini, ancak Ege Bölgesinin en güzel ve gelişmiş şehirlerinden biri olan Manisa’da görev yapmalarından memnuniyet duyduklarını söyledi. Arslan, Vali Bektaş’a Manisa’daki yeni görevinde başarılar diledi.

Vali Erdoğan Bektaş da ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, Şehzadeler şehri Manisa hakkında bilgiler verdi. Şu anda Hükümet Konağının bulunduğu yerde şehzadelerin oturduğu ve görev yaptığı Saray-ı Amire binası olduğunu, ancak yıllar içinde yıkıldığını ve bu nedenle önemli bir tarihi eserin kaybedildiğini söyleyen Vali Bektaş, “Saray-ı Amire keşke günümüze dek kalabilseymiş. İstanbul’daki Topkapı Sarayı neyse Manisa’daki Saray-ı Amire binası da o. Buranın Topkapı Sarayı. Manisa o zaman çok daha fazla tarihi değeri bünyesinde barındıran bir şehir olurdu” şeklinde konuştu.