Yunusemre Belediyesi tarafından ilçede sportif faaliyetlerini yürüten 14 amatör spor kulübüne malzeme yardımı yapıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törende çeşitli spor malzemeleri kulüp yöneticilerine teslim edildi. Törene Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Ramis Şiyak, Hakan Akgöl, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, Yunusemre Belediyespor Başkan Yardımcısı Arif Alkan, spor kulübü başkanları ve yöneticileri katıldı. Belediyenin yeni meclis salonunu eğitim amaçlı spor kulüplerinin de kullanabileceğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Derneklerin, sivil toplum kuruluşların ve spor kulüpleri bu toplantı salonundan faydalanabilirler. Kurumsallaşma yolunda belediye olarak iyi bir mesafe aldık. Çok önemli projelerimiz de var. Spora çok önem veriyoruz. Sporun sağlıklı bir nesil için çok önemli olduğunu biliyorum. Tabi imkanlarımız kısıtlı. Değişik yerlerde spor alanları da yapacağız. Sadece futbol olarak değil birçok branşı içeren alanlar olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Kulüplerimize bir sözümüz vardı. Özellikle yardım konusunda amatör kulüplere yardım sözü verdik. Bunun ilkini yaşıyoruz. Sonrasında nakit yardımı da yapacağız. Eldeki imkanlar çerçevesinde amatör kulüplere yardımlarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin verdiği sözü yerine getirdiğini ifade eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, “Seçim öncesi yine böyle bir toplantı yapmıştık ve bizlere söz verdi. Bu sözü de yerine getirdi. Spor kulüplerinin en büyük destekçileri yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimler destek olduğu sürece de başarılar gelecektir. Bazı kulüplerimiz hep şahsi desteklerle ayakta duruyor. Yerel yöneticilerin desteğiyle sporcu sayısı da artacaktır. Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi’ye ve belediye başkan yardımcılarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Amatör spor kulüplerini desteklediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı ve Yunusemre Belediyespor Başkanı Kılıç Kaya, “Yunusemre Belediyespor olarak hem futbolda hem de farklı branşlarda sportif faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Sporun yarışma boyutuna ve sağlık boyutuna inanıyoruz. Spora gönül veren insanlar sadece spor değil aynı zamanda bonzai ve obezite ile mücadele ediyor. Alkol ve uyuşturucu ile topluma zarar verici alışkanlıkların önüne geçiyor. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Spor kulüplerinin birçok sıkıntısının olduğunu dile getiren Yunusemre Belediyespor Başkan Yardımcısı Arif Alkan ise şöyle konuştu: “İnşallah biz belediye olarak nakdi ve malzeme desteğiyle nefes aldıracağız. Yunusemre Belediyesi’nin 5 yıl içerisinde yaptığı tesislerden amatör spor kulüpleri de faydalanacak. İnşallah bu tesisleri en yakın zamanda ilçemize kazandıracağız. Hiç değilse amatör spor kulüplerinin saha sıkıntısını çözmek istiyoruz. Yunusemre Belediyespor olarak 8 branşta mücadele ediyoruz. Yunusemre Spor Kulübü’nü futbola odaklı bir kulüp yapmayacağız. Atletizm takımı, satranç takımını kurduk. Branşlarımızın içerisinde judo, tekvando, güreş, badminton, yüzme de var. Çocuklara ve gençlere yönelik spor faaliyetlerini yürütmek için Yunusmere Belediyespor Kulübü olarak görevdeyiz. Amacımız iyi sporcular yetiştirmek.”

Tören sonunda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın ve amatör spor kulübü başkanlarına plaket takdim edildi. Daha sonra kulüp başkanlarına malzemeleri teslim edildi.