Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Kılıç Kaya, ilçede bisiklet kullanımını arttıracaklarını ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla yeni bir proje hayata geçireceklerini söyledi.

Yunusemre Belediyesi, ilçede bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla Manisa Bisiklet Sporlar Kulübü Derneği üyesi sporculara destek veriyor. Zabıta Müdürlüğü’nün organizasyonu ve Yunusemre Belediyespor ile istedikleri alanda bisiklet kullanan sporcular dağ programı öncesinde Belediye Başkan Yardımcısı ve Yunusemre Belediyespor Kulübü Başkanı Kılıç Kaya, ile bir araya geldi. Kılıç Kaya sporcular ile sohbet ederek belediyenin destek vermeye devam edeceğini dile getirdi.

Manisa Bisiklet Spor Kulübü Derneği yöneticileri, ilçede yaşayan herkesin bisikleti sevmesi, sağlık yaşamaları ve ekonomiye katkıları adına beledi ile ciddi bir çalışma içerisinde odlularını Yunusemre’yi bisiklet ilçesi yapacaklarını belirtti.

ULAŞIMDA BİSİKLET KULLANILACAK

Yunusemre Belediyespor Kulübü’nün 9 branşta bin 60 lisanlı sporcu ile büyük bir aile olduğunu belirten Kılıç Kaya, “Kulübümüzü branş sayısını arttırmak istiyoruz. Böylece sporcu sayısı da artmış olacak. Bunlardan bir tanesi de bisiklet sporu. Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin vaatlerinden bir tanesi de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet yolları yapmaktı. Bisikleti iki şekilde düşünüyoruz. Birincisi şehir içi ulaşımda kullanmak. Örneğinin kiralık bisiklet uygulaması, değişik yerlerde başarıyla uygulandı. İkincisi de spor olarak yaygınlaştırmak istiyoruz. Belediyespor yöneticilerinden Zabıta Müdürümüz Cengiz Şişmanlar’ın da desteğiyle arkadaşlarımız dağda spor yapıyorlar. Zabıta araçlarımızda bisikletçilerimize eskortluk ediyor” dedi.