Yunusemre Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından buharlı yıkama aracı ile yapılan işlem ile cadde ve mahalleler 80 derece sıcaklığında basınçlı su ile yıkandı.

Temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, yaptığı açıklamada, Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yeni çağdaş örnek bir uygulamaya imza attığını kaydetti.

Temiz Bir Yunusemre sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Kaya, “Yunusemre halkına çağdaş kendilerine yakışır temiz bir hizmet vermek istiyoruz. Onun için personel sayımızı arttırdık. Daha önce Türkiye’nin belki de hiçbir yerinde kullanılmamış modern, çağdaş, son model temizlik araçlarımız ile temizlik hizmeti veriyoruz. Bu hizmetlerden birisi olan Buharlı Yıkama Aracımız aynı zamanda çok yönlüdür. Aracımız caddeyi, sokağı, kaldırımları yıkayabiliyor. Bu aracımız evlere, camilere, okullara ve kimsesiz yoksul vatandaşlarımızın evlerine gidiyor. Aynı zamanda tazyikli su ile kaldırımları yıkayabiliyor. Bugünde Buharlı Yıkama Aracımızın yaptığı çalışmayı yerinde inceledik” diye konuştu.

Yapılan hizmet ile ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Ali Şimşek ise uygulamanın çok güzel bir hizmet olduğunu belirterek, “Çalışmanın kamu kuruluşlarında, camilerde, ilkokullarda ve kaldırımlarımızda uygulanması çok güzel bir şey. Özellikle ilköğretim okullarında devamlılığın sağlanması daha da uygun olur. Yunusemre Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi.