AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa’nın Ahmetli ilçesinde yapımı devam eden Kelebek Barajı inşaat sahasında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Ahmetli ilçesinde yapımı devam eden Kelebek Barajı inşaat sahasında incelemelerde bulundu. ’Bin Günde Bin Gölet’ projesi kapsamında Manisa ve ilçelerine toplamda 52 gölet projesinin yapıldığını 2014 yılı sonuna kadar 25 sulama göletinin bitirileceğini belirten Yurttaş, DSİ Bölge Müdürü ile baraj ve gölet inşaatlarını yerinde görmek için geziler düzenlediklerini ve bu gezilerin devam edeceğini söyledi. Ahmetli’de yapımı devam eden Kelebek Barajı inşaat sahasında incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi alan Yurttaş, bu barajın bölgede 30-40 yıldır konuşulduğunu ve şimdi bir yıl içinde tamamlanacağının müjdesini verdi.

MALİYETİ 15 MİLYON TL

Yurttaş, Kelebek Deresi üzerinde kapalı devre sulama sistemi ile sistemi ile yapılan ve 15 Milyon TL’ye mal olacak barajın hizmete girmesiyle, bölgede 19 bin 620 dekarlık tarım alanının sulanabileceğini belirterek,“Gediz Havzasında, Ahmetli ilçesinin 25 kilometre güneyinde yer alan Kelebek Deresi üzerinde bulunan Kelebek Barajı; Ahmetli ilçesi, Gökkaya beldesi, Alahıdır köyü, Akçapınar köyü, Derbent beldesi ve Yeniköy köylerine ait toplam 19 bin 620 dekarlık tarım alanlarının sulama suyunu karşılayacak olan baraj yapımı devam ediyor. Kelebek Barajı sayesinde daha fazla ürün yetiştirecek olan çiftçimiz için hayırlı olsun. Gerektiğinde içme suyu olarak da kullanılabilecektir. Gövde yüksekliği 62 metre olarak planlanan baraj 22 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacaktır. Manisa, Ahmetli ve çevresine hayırlı olsun” dedi.

Yurttaş’ın Kelebek Barajı inceleme gezisine DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan ve muhtarlar katıldı.