Mardin’de 500 bin lira harcanarak yenilenen Yenişehir Kuba Cami, düzenlenen törenle tekrar ibadete açıldı.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan ve onarıma alınan Yenişehir Kuba Cami, tekrar ibadete açıldı. Cuma namazı öncesinde yapılan açılış törenine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Kuba Cami Derneği Yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde kısa bir konuşma yapan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Kuba Camisi’nin kendisi için önemli olduğunu belirterek Mardin’de ilk teravih namazını bu camide kıldığını söyledi. Vali Taşkesen, caminin açışında bulunmak için birçok programını iptal ettiğini söyleyerek burada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise caminin restorasyonu ve iç müştemilatı için yaklaşık 500 bin lira harcandığını belirterek, Mardin’de bir caminin ilk defa merkezi ısıtma sistemiyle ısıtılmaya başlandığını söyledi. Müftü Coşkun, "Yıllar önce yapılan caminin acil bir onarıma ihtiyacı vardı bu nedenle cami imam hatibi ve cami derneği yöneticileri bu restorasyon çalışmasına başladıkları zaman işin doğrusu bu kadar kısa bir sürede tamamlanacağını düşünmemiştim. Ama sayın valimizin büyük desteğiyle de camimizin restorasyonu tamamlandı ve bugün bu camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Allah hayırlarını kabul etsin" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mardin İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, dua okudu. Duanın ardından caminin açılış kurdelesi Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Cami İmam Hatibi A. Latif Bilgin ve dernek yöneticisi Hıdır Sümer tarafından kesilerek açılış tamamlandı.

Yaklaşık beş aydır onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan Kuba Camisi’ne 500 bin lira harcama yapıldı. Cuma namazından sonra AK Parti Mardin Milletvekili A. Rahim Akdağ, Vali Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve beraberindekiler bir gün önce hayatını kaybeden Cemil Paşaoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.