Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Yıldırım İlkokulu’nda yaşanan sorunu gideren DEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, bahçedeki trafonun özel olduğu, dolayısıyla bakım ve onarımının okul idaresine ait olduğu belirtilerek, buna rağmen öğrencilerin tehlike yaşamaması için müdahale edildiği bildirildi.

Bazı basın kuruluşlarında çıkan, ’Okul bahçesindeki trafo tehlike saçıyor’ haberleri üzerine DEDAŞ’tan açıklama yapılarak, konuyla ilgili kamuoyunun yanlı bilgilendirildiğine vurgu yapıldı. Söz konusu açıklamada, konuyla ilgili kurumun görüşü alınmadan tek taraflı ve maksatlı haberler yayınlandığına dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Yıldırım İlkokulu’nun bahçesinde bulunan trafo, okulun özel trafosudur. Bu nedenle de söz konusu trafodan sadece adı geçen okul elektrik almaktadır. Trafonun arıza, bakım, onarım ve işletmesi de özel olmasından dolayı okula aittir. 25 Aralık 2014 günü okuldan gelen bildirim üzerine, ekiplerimizin yaptığı incelemede trafodaki orta gerilim sigortası yerinde iletken kullanıldığı için bir fazda ark yaşandığı ve iletkende kıvılcım çıktığı belirlenmiştir. Bu trafonun onarımı ve bakımı ile ilgili kurumumuzun sorumluluğu bulunmamasına rağmen, öğrencilerin herhangi bir tehlike ile karşı karşıya kalmamasını için ekiplerimizce müdahale edilmiş, sigortalar yenilenmiştir."