İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 50 bin liralık kitap yardımı yapıldı.

Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerin mektupla talep etmesi üzerine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun talimatıyla Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu, beraberindeki 10 kişilik heyetle Kızıltepe’ye geldi. Kızıltepe’ye gelen heyeti İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç ve şube müdürleri karşıladı. Burada bir açıklama yapan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, heyetin daha önce geleceğini, fakat çıkan olaylar nedeni ile rezervasyonlarını iptal ettiklerini söyledi. Kuntoğlu, "2015 yılında Avrupa ülkeleri tarafından Mardin’de yapılmış rezervasyonları hemen hemen tamamı iptal edildi. Şu anda Mardin’deki otellerin doluluk oranı yüzde 3 daha önce yüzde 80’nin üzerinde doluluk oranı var iken yüzde 3 doluluk oranına sahip. Ama bu böyle gitmez mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Mutlaka cesur adımların atması gerektiğine inanıyoruz. Onun için bundan 15 gün önce Bakanlığımızın üst düzey bürokratları ile birlikte Bakanımız da başta olmak üzere Mardin ilimizde 23 ilin Milli Eğitim Müdürü ile çok önemli bir adım attı burada bir toplantı yaptı. Hemen bunun arkasında İstanbul Esenyurt Beledisi’nin böyle bir girişimi bizim için gerçekten onurlandıran yüreklendiren bir adım oldu. Onun için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu okula Mavi Marmara’da şehit edilen Furkan’ın ismini verdik. Babasıyla irtibata geçtik babası da kabul etti. Bu okul dünya çapında özgürlük mücadelesi vermiş dünya çapında zulmün haksızlığın yaşandığı bir ülkeye karşı sivil itaatsizliği sembolize eden genç delikanlı civan gibi mert bir delikanlının ismini verdik. Esenyurt Belediyesi tarafından 50 bin liralık bir kitap yardımı yaptı, bu bizi ayrıca sevindirdi. Esenyurt Belediyesi sadece bunu yapmadı daha önce Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesi’nin inşaatının tamamlanması için 300 bin liralık yardım yaptı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Esenyurt Belediyesi Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu da, imam hatip mezunu olduğunu hatırlatarak, "Bir imam hatipte bulunmaktan şeref duydum gurur duydum. Allah’ın emri oku olan ilk emrine göre hareket etmek o amaçla burada toplanabilmek herkese nasip olabilecek bir şey değil. Gerçekten zor bölgelerde öğretmenlikte zor Allah yardımcınız olsun. Eşimle beraber ölene kadar bu tür yardım ve hizmetler her yerde herkesin yanında olmayı amaçlayanlardanız. Bu yarımlara devam edeceğiz" diye konuştu.

Bağışın ardından Rabia Kadıoğlu ve beraberindekilere hediye ve plaket takdim edildi.