Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, Dargeçit ilçesinde parti üyelerinin ev ve işyerinin polis tarafından hukuksuz bir şekilde basıldığını öne sürerek, operasyona tepki gösterdi.

Hüda-Par Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, il teşkilat binasında düzenlediği basın açıklamasında, Mardin’in Dargeçit ilçesinde 30 Mart yerel seçimlerinde Hüda-Par’dan belediye başkan adayı olan A.S.’nin ev ve işyerine polis tarafından düzenlenen operasyona tepki gösterdi. A.S.’nin ev ve işyerinin polis tarafından basıldığını belirten Akman, A.S.’nin yapılan aramalardan sonra karakola götürüldüğünü ve ardından serbest bırakıldığını söyledi. Akman şunları kaydetti:

"6-7 Ekim’de HDP’nin çağrısı üzerine sokaklara dökülen PKK/HDP yandaşları, bölgedeki tüm il ve ilçelerde olduğu gibi Dargeçit sokaklarında da olaylar çıkarmış, insanlarımızı katletmiş, parti üyelerimiz ve mütedeyyin kimliği ile bilinen halkımızın işyerini ve araçlarını defalarca ateşe verip yakmıştır. Bölgede bulunan birçok parti binaları saldırıya uğramış, yakılmıştır. Diyarbakır’da yaşanan 6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının failleri görüntülerle sabit olmasına rağmen kolluk güçlerince bugüne kadar yakalanmamaları karşısında hiçbir suça bulaşmamış olan parti üyelerimizin ev ve işyerlerine baskınlar yapılmasını oldukça düşündürücü bulmakla beraber masumane bulmuyoruz. Hakeza Dargeçit ilçesinde İslami faaliyetleriyle tanınan Ravza-Der Başkanı’nın aracı defalarca faili belli kişilerce yakılmasına rağmen faillerin yakalanmamış olması karşısında hiçbir suça bulaşmamış olan parti üyelerimizin evlerine baskın düzenlenmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu hukuka aykırı tutumu şiddetle kınıyor ve bu tür hukuksuzlukların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.