Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD Başkanı Ahmet Akgül, Mavi Marmara ile ilgili verilen yakalama kararının İnterpol’e 6 aydır bildirilmemesine anlam veremediklerini söyledi.

Mağdur aileleri ve kamuoyunun, mahkemenin verdiği yakalama kararının bir an önce uygulanması yönünde beklentisinin yüksek olduğunu belirten Akgül, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın “İsrail’i ilk defa avucumuzun içine almışız. Ama siz belgeleri göndermiyorsunuz. İnşallah bunların hepsi deşifre olacak. İçeride başka Truva atları var mı?” şeklinde basına yansıyan sözlerini haklı bulduklarını ifade etti. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Mavi Marmara davasında 26 Mayıs 2014’te İsrailli generaller dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında yakalama kararı çıkmıştı.

Mahkeme sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan USTAD Başkanı Akgül, "Mavi Marmara davalarının en önemli takipçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde kamuoyunun da bu davanın adil bir şekilde neticelenmesi ve suçlu İsrail askerilerinin bir an önce yargılanmasına dair beklenti içerisinde olduklarını biliyoruz. Bu durumda zaman zaman farklı örneklerine rastladığımız devletin tepesindekilere ve halka uygulanan bürokratik aldatmacaların bir benzerinin bu olayda yaşanmaması için tıkanmanın nerelerde yaşandığının iyi araştırılması, İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın bu yönde yaptığı uyarıların dikkate alınması gerektiğini söylüyoruz. Türkiye’de bu kararın yürütülmesini engellemeye ve farklı farklı alanlarda hedef şaşırtmaya yönelik Siyonist bir lobi söz konusu ise, bu lobinin bir an evvel deşifre edilmesi gerekiyor" dedi.