Mardin kaldırımları işgal eden esnafı uyaran zabıta ekipleri, kaldırımları ihlal etmeye devam esnaf hakkında Pazartesi gününden itibaren cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

Mardin Büyükşehir Zabıta Şube Müdürü Hasan Çakı ve Artuklu Belediyesi Zabıta Müdürü Selahattin Karaboğa, koordinasyonundaki zabıta ekipleri Cumhuriyet Caddesi’nde dükkan önlerinde çeşitli saksı, levha, tabela ve gıda maddelerinin kaldırılması için esnafa uyarıda bulundu. Büyükşehir Zabıta Şube Müdürü Hasan Çakı, kaldırım önlerinde yayaların geçişlerini engelleyecek eşyaların kaldırılması gerektiğini belirterek, “Cumhuriyet Caddesi Mardin’in turistik en işlek caddelerinden bir tanesidir. Kaldırımların bu şekilde ihlal edilmesi estetiği bozduğu gibi kaldırımlarda yürümekte de zorluk yaşanıyor” dedi.

Bu uygulama ile çevrenin de güzel bir görünüm kazanacağını kaydeden Çakı, uygulamaya uymayan esnaf hakkında Pazartesi günüden itibaren emir ve yasaklara aykırı davranıştan, ‘Kabahatler kanununa’ göre cezai işlem uygulanacağını söyledi.