Mardin’de düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Ar-Ge Başkanları toplantısı çerçevesinde 8 ilin Ar-Ge temsilcileri Kızıltepe’de ziyaretlerde bulundu.

24 kişilik heyet ilk önce Ak Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti, ardından bir otelde Ak Parti ilçe teşkilatıyla yemekte buluştu. Heyet daha sonra 6-7 ekim olaylarında zarar gören iş yerlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ak Parti Edirne Ar-Ge İl Başkan Yardımcısı Erkan Okan ziyarette yaptığı açıklamada “Türkiye’deki Ak Parti Ar-Ge toplantısının Mardin’de olmasından dolayı öncelikle çok gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Biz Edirne gurubu olarak burada ilçenizde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Esnaf ve sizlerle yaptığımız görüşmelerde görüyoruz ki halk çözüm sürecinden yana, insanların huzurdan yana taleplerinin olduğunu görmekteyiz. Bu da Türkiye için diğer illerimiz için de çok önemli bir faktördür. Biz Edirne gurubu olarak bu çözüm sürecine ve sizlere gerçekten destek olmak istiyoruz. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var kardeşlikten yana olmaya ihtiyacı var, onun için bütün medeniyetlerin birlikte olduğu Mardin ilimizin bütün dünyaya örnek olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ak Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Cengiz Demirkaya ise esnafın sıkıntılarını dinleyen heyete teşekkür etti. Demirkaya, "İki gündür Mardin’de planlanan bu çalışma çerçevesinde Ar-Ge’nin bölgeler arasındaki araştırma ve geliştirme çalışmalarını önemini binaen bizi ziyaret eden 8 ilimizin Ar-Ge başkanları ana kademe kadın kollarına ve gençlik kollarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.